Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice Cooker-ului si a aromatizarea acesteia cu apa de trandafiri, cardamom si infuzie din flori siriene. Sunt sigura ca bunica si nu numai, ar gasi Rice Cooker-ul de prisos. Asa gandeam si eu pana sa primesc unul cadou. "Cat de greu poate fi sa gatesti orez?", gandeam eu atunci. Dar dupa ce l-am folosit prima data, mi-am dat seama ca are destule avantaje cat sa-l folosesc de fiecare data cand gatesc orez si mai recent, asa cum arata reteta de fata, sa gatesc si prajituri. Si asa cum am mai spus, pentru mine modernizarea inseamna si deschiderea catre noi culturi si influente, nu numai tehnologie. Am renuntat la alcoolul din reteta propusa pentru ca eram sigura ca si fetitele mele vor dori sa guste si am servit-o cu inghetata de vanilie pentru a fi in ton cu sezonul.
Ingrediente Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom
Pentru savarina:
6 oua
20 ml apa de trandafiri
100 ml ceai (se poate folosi din musetel, negru, verde, menta etc.)
6 linguri de faina
6 linguri zahar
1/2 lingurita amidon din porumb
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
sare
10 grame unt la temperatura camerei
Pentru sirop:
3 linguri zahar
cateva pastai de cardamom
Pentru ornat:
flori si petale comestibile de trandafir
fistic nesarat
inghetata de vanilie pentru servit