Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

 

Provocarea GastroArt mi-a aprins iar creativitatea, modernizand reteta propusa prin gatirea compozitiei in vasul Rice Cooker-ului si a aromatizarea acesteia cu apa de trandafiri, cardamom si infuzie din flori siriene.  Sunt sigura ca bunica si nu numai, ar gasi Rice Cooker-ul de prisos. Asa gandeam si eu pana sa primesc unul cadou. "Cat de greu poate fi sa gatesti orez?", gandeam eu atunci. Dar dupa ce l-am folosit prima data, mi-am dat seama ca are destule avantaje cat sa-l folosesc de fiecare data cand gatesc orez si mai recent, asa cum arata reteta de fata, sa gatesc si prajituri.  Si asa cum am mai spus, pentru mine modernizarea inseamna si deschiderea catre noi culturi si influente, nu numai tehnologie.  Am renuntat la alcoolul din reteta propusa pentru ca eram sigura ca si fetitele mele vor dori sa guste si am servit-o cu inghetata de vanilie pentru a fi in ton cu sezonul.

Ingrediente Desert savarina cu apa de trandafiri si cardamom

Pentru savarina:

6 oua

20 ml apa de trandafiri

100 ml ceai (se poate folosi din musetel, negru, verde, menta etc.)

6 linguri de faina

6 linguri zahar

1/2 lingurita amidon din porumb

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

sare

10 grame unt la temperatura camerei

Pentru sirop:

3 linguri zahar

cateva pastai de cardamom

Pentru ornat:

flori si petale comestibile de trandafir

fistic nesarat

inghetata de vanilie pentru servit

Categorii