Desert Semiluna de ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Semiluna de ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Semiluna de ciocolata
Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenusuri si glazura de ciocolata.
Rock:
150 gr unt 130 gr zahar 150 gr faina 2 linguri cacao 6 albusuri 10 gr praf de copt Praf de sare 150 gr nuci macinateCremă:
6 gălbenușuri 80 gr zahar pudraGlazură
100 ml lapte 80 gr zahar 100 gr unt 200 gr ciocolata neagra 80 gr nuci macinate esenta de romPentru blat amestecam untul de spuma, adaugam 80 g zahar, apoi faina amestecata cu cacao, praf de sare si un plic de praf de copt. Batem cele 6 albusuri cu 50 g zahar si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se da la cuptorul incins pentru 20-25 minute.
Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră. Aceasta compozitie se distribuie pe blat cand este aproape copta si se lasa la cuptor inca 10-15 minute la foc mediu.
Pentru glazura punem laptele pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia cratita de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam nuca macinata si esenta de rom.
Crema rece se distribuie peste blatul rece. Pune prajitura la rece pentru minim 2 ore, apoi taie in forma de semiluna.
Ingrediente Desert Semiluna de ciocolata
150 gr unt
130 gr zahar
150 gr faina
2 linguri cacao
6 albusuri
10 gr praf de copt
praf de sare
150 gr nuca macinata
6 galbenusuri
80 gr zahar pudra
100 ml lapte
80 gr zahar
100 gr unt
200 gr ciocolata neagra
80 gr nuca macinata
esenta de rom