Desert Semiluna de ciocolata

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Semiluna de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Semiluna de ciocolata

 

Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenusuri si glazura de ciocolata.

Rock:

150 gr unt 130 gr zahar 150 gr faina 2 linguri cacao 6 albusuri 10 gr praf de copt Praf de sare 150 gr nuci macinate

Cremă:

6 gălbenușuri 80 gr zahar pudra

Glazură

100 ml lapte 80 gr zahar 100 gr unt 200 gr ciocolata neagra 80 gr nuci macinate esenta de rom

Pentru blat amestecam untul de spuma, adaugam 80 g zahar, apoi faina amestecata cu cacao, praf de sare si un plic de praf de copt. Batem cele 6 albusuri cu 50 g zahar si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se da la cuptorul incins pentru 20-25 minute.

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul pudră. Aceasta compozitie se distribuie pe blat cand este aproape copta si se lasa la cuptor inca 10-15 minute la foc mediu.

Pentru glazura punem laptele pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia cratita de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Amestecam pana se omogenizeaza, apoi adaugam nuca macinata si esenta de rom.

Crema rece se distribuie peste blatul rece. Pune prajitura la rece pentru minim 2 ore, apoi taie in forma de semiluna.

Ingrediente Desert Semiluna de ciocolata

150 gr unt

130 gr zahar

150 gr faina

2 linguri cacao

6 albusuri

10 gr praf de copt

praf de sare

150 gr nuca macinata

6 galbenusuri

80 gr zahar pudra

100 ml lapte

80 gr zahar

100 gr unt

200 gr ciocolata neagra

80 gr nuca macinata

esenta de rom

Categorii