Desert strudel cu visine si zmeura
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert strudel cu visine si zmeura
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert strudel cu visine si zmeura
"Retete de vara" Cand aud de strudele, mai ales daca sunt umplutue cu visine, fructe de paduse sau mere, eu spun prima prezent. Imi plac foarte mult si de cate ori trec pe langa o simingerie sunt tentata sa cumpar. Dar cum reusesc sa ma stapanesc in a cumpara prea des, am zis sa imi fac eu pofta cu strudel pregatit in casa. Visine proaspete aveam, zmeura avea, am pregatit repede un aluat fraged si uite asa le-am savurat pana la ultima bucatica. Si de aceasta data eu am folosit indulcitor, dar stiti deja, puteti folosi si zahar, nu este nici o problema.
INGREDIENTE
Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita. Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati pe foc. Le lasati sa fiarba 4-5 minute la foc potrivit. Adaugati zmeura, amestecati. Dizolvati amidonul cu 5-6 linguri de apa rece, il turnati peste fructe. Adaugati si indulcitorul cu vanilie, amestecati continuu pana se ingroasa umplutura. O dati deoparte si o lasati sa se raceasca.
Aluatul: Intr-un vas puneti untul rece taiat cuburi, ouale si sana. Le amestecati putin, apoi adaugati sarea, indulcitorul si vanilia. Cerneti faina, o incorporati treptat si framantati pana aluatul devine omogen si nelipicios. Il inveliti in folie alimentara si il dati la frigider 30-40 de minute. Dupa acest timp, il scoateti de la rece si il impartiti in 3 bucati. Umplutura tot in 3 o impartiti. Presarati putin faina pe masa de lucru. Luati prima bucata de aluat, il intindeti intr-un dreptunghi subtire. Puneti pe o margine 1/3 din umplutura, pe lungime, apoi rulati usor, iar lateralele le bagati in interior. La fel procedati si cu celelalte doua. Asezati strudelele pe o tava cu hartie de copt. Le dati cu un penson, pentru a indeparta faina de pe ele. Introduceti tava in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 40-45 de minute, pana se rumenesc frumos strudelele. Le scoateti cand sunt gata, le lasati la racorit. Le pudrati cu putin indulcitor, apoi le portionati si serviti.
Se poate servi cald, dar si rece! Pofta buna!
Ingrediente Desert strudel cu visine si zmeura
Pentru aluat: 200 gr unt rece 100 gr sana 2 oua 3 linguri indulcitor pudra 450-500 gr faina un praf de sare 2 lingurite vanilie Pentru umplutura: 500 gr visine 300 gr zmeura 5 linguri indulcitor pudra 1 plic indulcitor cu vanilie 3 linguri amidon
200 gr unt rece
100 gr sana
2 oua
3 linguri indulcitor pudra
450-500 gr faina
un praf de sare
2 lingurite vanilie
500 gr visine
300 gr zmeura
5 linguri indulcitor pudra
1 plic indulcitor cu vanilie
3 linguri amidon