Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

Reteta culinara Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

 

Am făcut această prăjitură rulată cu aluat de post, similar aceluia din care am făcut sfințișori (mucenici) și am folosit vișine din dulceață, foarte bine conservate. A ieșit o prăjitură de post bună, chiar dacă nu are ca ingrediente: ouăle, untul și laptele. Și în post avem poftă de dulce... Din ingredientele de mai jos au ieșit două rulouri de ștrudel cu mere, stafide și vișine.

Ingrediente Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine

Pentru aluat:

500 grame făină albă

250 ml apă caldă

60 grame zahăr tos

20 grame drojdie proaspătă

60 ml ulei de floarea soarelui

1 praf de sare

coaja de la o lămâie

coaja de la o portocală

1 linguriță esență de vanilie

2 lingurițe esență de rom

făină pentru modelat

Pentru umplutură:

5 mere

100 grame de zahăr

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

1-2 lingurițe de scorțișoară

stafide

vișine din dulceață

Pentru decor:

50 grame zahăr pudră

1 plic de vanilie

Categorii