Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine
Reteta culinara Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine
Am făcut această prăjitură rulată cu aluat de post, similar aceluia din care am făcut sfințișori (mucenici) și am folosit vișine din dulceață, foarte bine conservate. A ieșit o prăjitură de post bună, chiar dacă nu are ca ingrediente: ouăle, untul și laptele. Și în post avem poftă de dulce... Din ingredientele de mai jos au ieșit două rulouri de ștrudel cu mere, stafide și vișine.
Ingrediente Desert strudel de post, cu mere, stafide si visine
Pentru aluat:
500 grame făină albă
250 ml apă caldă
60 grame zahăr tos
20 grame drojdie proaspătă
60 ml ulei de floarea soarelui
1 praf de sare
coaja de la o lămâie
coaja de la o portocală
1 linguriță esență de vanilie
2 lingurițe esență de rom
făină pentru modelat
Pentru umplutură:
5 mere
100 grame de zahăr
3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
1-2 lingurițe de scorțișoară
stafide
vișine din dulceață
Pentru decor:
50 grame zahăr pudră
1 plic de vanilie