Desert tarta cu caise din blat de pandispan
Reteta culinara Desert tarta cu caise din blat de pandispan din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu caise din blat de pandispan
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta cu caise din blat de pandispan
Tarta cu caise este una din cele mai delicioase tarte, cel putin pentru mine, care imi aminteste de copilarie, o tarta care o faceam, desigur in sezonul fructelor de vara, foarte des. Blatul pufos din pandispan va fi usor insiropat de caise si, in acelasi timp, va parfuma tarta noastra, iar atunci cand o vom rasturna, vom obtine o tarta cu un aspect deosebit de frumos si cu un gust dulce-acrisor. O puteti face si cu alte fructe dorite, capsuni, mere, piersici, ananas, prune, pere..etc. Daca fructele folosite nu sunt prea dulci, puteti sa le amestecati cu zahar mai mult, iar dupa coacere, fructele vor fi usor caramelizate. Initial, stratul de fructe va fi baza prajiturii, deasupra blatul de pandispan, iar atunci cand vom rasturna tarta, ele se vor inversa. Desigur ca la blatul de pandispan nu vom folosi parf de copt, dar pentru a obtine un blat pufos va trebui sa mixam ouale cu zaharul pana cand obtinem o crema consistenta, iar cu cat vom bate mai mult, cu atat blatul va fi mai aerat si mai pufos. Asta este unul din secretele blatului reusit, iar al doilea secret este, sa nu deschidem usa cuptorului pe timpul coacerii, minim primele 30 de minute, ca sa nu se lase blatul.
Ingrediente Desert tarta cu caise din blat de pandispan
5 oua
250 g zahar
150 g faina
150 g unt
16-18 caise
100 g zahar)
30 g unt pentru uns tava
un praf de sare
vanilie
zahar vanilat pentru a pudra tarta