Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
retete de vara Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru. Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.
INGREDIENTE
Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii. Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos. Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.
Ingrediente Desert tarta cu caise, visine si cirese negre
pentru aluat:
300g făină albă
150g unt gras (min 82%, rece)
50g zahăr pudră
un praf de sare
esență de lămâie
2 gălbenușuri
3-4 linguri de apă rece
pentru umplutură:
600g caise (fără sâmburi)
200g vișine
150g cireșe negre
50g zahăr măcinat
3 linguri amidon
pentru aluat sfărâmicios:
75g făină
50g zahăr
50g unt