Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

 

retete de vara Dacă tot e sezonul lor, m-am gândit să pregătesc o tartă cu caise, vișine și cireșe negre. A ieșit dulce-acrișoară, fix pe gustul nostru. Se pregătește foarte ușor și rapid, cu orice fruct de sezon.

 

INGREDIENTE
pentru aluat: 300g făină albă 150g unt gras (min 82%, rece) 50g zahăr pudră un praf de sare esență de lămâie 2 gălbenușuri 3-4 linguri de apă rece pentru umplutură: 600g caise (fără sâmburi) 200g vișine 150g cireșe negre 50g zahăr măcinat 3 linguri amidon pentru aluat sfărâmicios: 75g făină 50g zahăr 50g unt

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele si se frământă un aluat care se lasă la frigider cel puțin 30 de minute (învelit în folie alimentară). Între timp se prepară umplutura. Se spală fructele și se scot sâmburii. Se pun caisele într-un castron, se presară zahărul și se lasă timp de jumătate de oră să lase zeama, apoi se presară amidon și se amestecă bine cu o lingură. La fel se procedează și cu vișinele. Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă într-un vas termorezistent. Cu furculița se înțeapă aluatul din loc în loc și se taie surplusul de aluat. Pentru aluatul sfărâmicios se amestecă ușor cele de 3 ingrediente, până când se obține un aluat nisipos. Se presară jumătate din aluatul nisipos în tavă, se adaugă fructele, apoi se presară restul de aluat sfărâmicios peste fructe și se introduce tarta în cuptorul preîncălzit pentru 45-50 de minute, la 180° C, până când se rumenește frumos.Tarta se lasă să se răcească complet înainte de a o porționa.

Ingrediente Desert tarta cu caise, visine si cirese negre

pentru aluat:

300g făină albă

150g unt gras (min 82%, rece)

50g zahăr pudră

un praf de sare

esență de lămâie

2 gălbenușuri

3-4 linguri de apă rece

pentru umplutură:

600g caise (fără sâmburi)

200g vișine

150g cireșe negre

50g zahăr măcinat

3 linguri amidon

pentru aluat sfărâmicios:

75g făină

50g zahăr

50g unt

Categorii