Desert tarta cu capsuni si rubarba

Reteta culinara Desert tarta cu capsuni si rubarba din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu capsuni si rubarba

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu capsuni si rubarba

 

Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea. Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii.   Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)

Ingrediente Desert tarta cu capsuni si rubarba

aluat:

250 g faina

125 g unt

1 ou

3 linguri zahar pudra

3 linguri apa

 umplutura:

700 g capsuni

120 g zahar

2-3 tije rubarba

3 linguri amidon

 uns:

1 galbenus

2 linguri lapte

Categorii