Desert tarta cu capsuni si rubarba
Reteta culinara Desert tarta cu capsuni si rubarba din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu capsuni si rubarba
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta cu capsuni si rubarba
Pentru preparatele culinare, de la rubarba, se folosesc numai petiolurile frunzelor. Petiolurile de rubarba au o culoare care poate sa varieze de la roz deschis pana la roscat-violaceu. Cu cat este mai inchisa la culoare, cu atat este mai acrisoara. Frunzele sunt toxice, contin acid oxalic care poate provoca moartea. Rubarba este saraca in calorii are doar 16 Kcal la 100 g petiol. In schimb este bogata in fosfor, potasiu, magneziu, fier, zinc si vitamine (mai ales Vitamina C). Rubarba protejeaza impotriva cancerului. Totodata este potrivita la tratarea anemiilor, este digestiva si antiinflamatoare. Din rizomii de rubarba, se pot prepara cataplasme pentru vindecarea ranilor si afectiunilor pielii. Indiferent de culoarea pe care o au, tulpinile trebuie sa fie ferme, grele si lucioase. Nu alege rubarba fibroasa si uscata. (sursa culinar.ro)
Ingrediente Desert tarta cu capsuni si rubarba
aluat:
250 g faina
125 g unt
1 ou
3 linguri zahar pudra
3 linguri apa
umplutura:
700 g capsuni
120 g zahar
2-3 tije rubarba
3 linguri amidon
uns:
1 galbenus
2 linguri lapte