Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

 

Un desert relativ usor de facut, delicios. 

 

INGREDIENTE
Blat: 3 oua 1 praf de sare 120 g zahar 8 g zahar vanilinat 50 g unt topit esenta de vanilie 150 g faina 5 g praf de copt Diametru tava: 28 cm Strat de cirese: 500 g cirese fara samburi 100 g zahar Sirop: 100 g zahar 200 ml apa Crema: 200 g ciocolata alba 400 ml frisca lichida indulcita Pentru decor: cirese roinita ciocolata cu lapte ciocolata neagra

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina (se adauga treptat) si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Aluatul se toarna intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp, ciresele fara samburi se fierb cu zaharul pana cand scade zeama lasata de acestea. Se lasa sa se raceasca.

Se pregateste siropul. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, se topeste ciocolata in 200 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider pentru a se raci si mai bine.

Dupa aceea, se mixeaza restul de frisca si se amesteca cu frisca cu ciocolata.

Blatul se asaza pe un platou si se insiropeaza. Se intind ciresele, apoi se decoreaza tarta cu crema, cirese, roinita si ciocolata taiata cu un decojitor de legume.

Ingrediente Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

Blat:

3 oua

1 praf de sare

120 g zahar

8 g zahar vanilinat

50 g unt topit

esenta de vanilie

150 g faina

5 g praf de copt

Diametru tava: 28 cm

Strat de cirese:

500 g cirese fara samburi

100 g zahar

Sirop:

100 g zahar

200 ml apa

Crema:

200 g ciocolata alba

400 ml frisca lichida indulcita

Pentru decor:

cirese

roinita

ciocolata cu lapte

ciocolata neagra

Categorii