Desert tarta cu mascarpone si frisca

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu mascarpone si frisca

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu mascarpone si frisca

 

Un desert rapid si gustos. Ideal pentru ceaiul de la ora 5 si nu numai.  

 

INGREDIENTE
200 g biscuiti buni 100 g unt topit 1 cutie mascarpone 250 g 1 lingurita esenta de vanilie 1 pliculet gelatina 100 ml apa 300 g smantana pentru frisca 150 g zahar pudra Pentru décor Fructe

Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.

Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm .

Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o ora.

Intre timp pregatim crema.

Peste gelatina adaugam apa si lasam sa se hidrateze 7 minute. Punem la bain marie si si amestecam pana se dizolva bine gelatina si devine lichida.

Separat batem mascarpone cu zaharul pudra, adaugam gelatina, mixam apoi smantana batuta frisca.

Mixam din nou pana o omogenizam.

Scoatem blatul din frigider, adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider pentru 4 ore.

Scoateti inelul si ornati tarta cu fructe proaspete.

Pofta buna!

Ingrediente Desert tarta cu mascarpone si frisca

200 g biscuiti buni

100 g unt topit

1 cutie mascarpone 250 g

1 lingurita esenta de vanilie

1 pliculet gelatina

100 ml apa

300 g smantana pentru frisca

150 g zahar pudra

Pentru décor

Fructe

Categorii