Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

 

„Rețete de suflet” Pentru că au început să se coacă perele și pentru că am primit foarte mult, le-am spus să nu irosească și să pregătească ceva din ele. Așa am făcut această tartă parfumată și delicioasă.

Pt. aluat de tarta:

3 oua 3 lg zahăr un vârf de cuțit de sare 3 lg ulei 4 lg faina alba 2 lg migdale macinate 1 lgt praf de copt

Pt. umplere:

250 g mascarpone 2 lg pudră veche 1 lgt fără migdale 200 ml frisca 1 lg pudră veche 500 g pere 50 g unt 50 g zahăr 2 lg stafide aurii 1 lgt scorțișoară 2 lg suc de lamaie

Aluat:  Separați ouăle. Amestecam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul pe rand si amestecam bine dupa fiecare. Se amestecă gălbenușurile cu uleiul. Se toarnă emulsia peste albușuri și se amestecă cu o spatulă. Se amestecă făina albă, migdalele măcinate și praful de copt. Se incorporeaza in spuma in 2 reprize, amestecand usor cu spatula rasturnand.

Luați o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm și ungeți-o bine cu unt. Turnați compozitul și nivelați. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si apoi se rastoarna pe o farfurie.

Umplutură: Se amestecă mascarpone cu zahăr pudră. Se adauga esenta de migdale si se mai amesteca putin. Frisca se bate separat cu o lingura de zahar pudra. Incorporati frisca in crema de mascarpone cu miscari usoare. Se toarna peste blat, se niveleaza si se lasa la racit.

Se spală și se curăță perele și casa lor. Tăiați în cuburi mici. Stropiți cu suc de lămâie.

Intr-o cratita punem untul si zaharul sa se topeasca. Adăugați perele și fierbeți câteva minute până când fructele încep să se înmoaie ușor. Adăugați stafidele și scorțișoara. Se mai lasa sa fiarba de 2-3 ori, apoi se lasa la racit.

Scoatem tarta de la rece, punem deasupra perele peste crema, apoi turnam sosul pe toata suprafata. 

Poftă bună!

Ingrediente Desert tarta cu mascarpone si pere in sos caramel

3 oua

3 lg zahar

un praf de sare

3 lg de ulei

4 lg faina alba

2 lg migdale macinate

1 lgt praf de copt

250 g mascarpone

2 lg zahar pudra

1 lgt esenta de migdale

200 ml smantana pentru frisca

1 lg zahar pudra

500 g pere

50 g unt

50 g zahar

2 lg stafide aurii

1 lgt scortisoara

2 lg zeama de lamaie

Categorii