Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

 

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul la ea. Nu mai știu ce compoziție avea, dar mi-a plăcut foarte mult ideea și anul acesta am pus-o în practică. Tarta e una simplă și poate fi umplută cu orice fruct vă place. Vă doresc o primăvară frumoasă, dragi bucătărași!

pentru aluat: 340 g făină 170 g unt 30 g zahăr pudră 2 ouă 10 linguri apa rece 1 praf de sare pentru umplutură: 2 linguri zahar 600g mere (curățate) 1 lingura scortisoara 50 g nuci

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se amestecă până se omogenizează compoziția. Se lasă aluatul la frigider pentru o oră. Între timp, se curăță merele de coajă și șe dau pe răzătoare. Se storc de zeamă și se pun într-un vas, pe foc, se adaugă zahărul, scorțișoara și nucile tăiate bucățele și se amestecă. Se lasă să se călească până se înmoaie. Se întinde aluatul cu sucitorul apoi se transferă într-o tavă unsa cu unt, se înțeapă din loc în loc cu o furculiță si se taie surplusul de aluat. Se toarnă compozitia de mere răcită peste aluat. Din aluatul rămas se formează diferite forme cu care se decorează tarta.  Frunzulitele se decupează și se crestează cu un feliator / cutit și se ornează tarta. Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 40-45 de minute, până se rumenește frumos. Se lasă să se răcească și se servește.

Ingrediente Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

pentru aluat:

340 g făină

170 g unt

30 g zahăr pudră

2 ouă

10 linguri apa rece

1 praf de sare

pentru umplutură:

2 linguri zahar

600g mere (curățate)

1 lingura scortisoara

50 g nuci

Categorii