Desert tarta cu pere, mure si branza

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu pere, mure si branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu pere, mure si branza

 

Dacă încă este sezonul perelor, vă sugerez să profitați la maximum de el și să pregătiți această tartă rapidă și delicioasă.

pentru aluat: 250g faina 1 sau 1/2 plic praf de copt 150 g de brânză dulce 6 linguri ulei 3 linguri de zahar 1 praf de sare pentru umplutura: 300 g de brânză dulce 200 g smantana pentru gatit 3 oua 50 g zahăr 25 g amidon 3 pere 200 g mure

Pentru aluat amestecam oul cu zaharul macinat, apoi adaugam uleiul, sarea si branza si amestecam bine. Am folosit un mixer vertical pentru a măcina brânza cât de bine am putut. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam aluatul.

Intindem aluatul, apoi il transferam in vasul/tava de yena (25 cm in diametru) unsa cu unt, ridicand aluatul pe pereti. Înțepăți aluatul din loc în loc cu o furculiță. Pune murele deasupra aluatului. Amestecam ouale cu branza, smantana, zaharul macinat cu un blender vertical si apoi adaugam amidonul si amestecam bine. Peste aluat se intinde crema de branza si se aseaza perele curatate si taiate felii. Tăiați excesul de aluat și tăiați câteva floricele și puneți-o într-o tavă mică și coaceți 20-25 de minute. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute.

Lasam tarta sa se raceasca in tava si o servim garnisita cu floricele.

Ingrediente Desert tarta cu pere, mure si branza

pentru aluat:

250g făină

1 ou

1/2 plic praf de copt

150 g brânză dulce

6 linguri ulei

3 linguri zahăr

1 praf sare

pentru umplutură:

300 g brânză dulce

200 g smântână pentru gătit

3 ouă

50g zahăr

25g amidon

3 pere

200g mure

Categorii