Desert tarta cu pere si migdale

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert tarta cu pere si migdale

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu pere si migdale

Pentru aluat: 225 g faina 115 g unt rece ,taiat cubulete un praf sare 45 ml apa rece Pentru crema de migdale: 115 g migdale 50g zahar 65 g unt moale 1 ou+ 1 albus 1/2 lg-ta esenta migdale Alte ingrediente: 3 pere zeama lamaie

    Aluat: Se amesteca faina cu sarea si untul rece,pana rezulta un aluat nisipos. Adaugati apa si framantati putin, pana se leaga compozitia. Daca este prea tare sau moale  aluatul, se adauga  putina apa sau faina. Nu am adaugat praf de copt ,pentru ca este aluat fraged. Se pastreaza in frigider, intr-o punga inchisa, timp de 30 minute.

  Crema de migdale: se pune apa la fiert, intr-o oala, iar cand da in clocot se pun migdalele si se scot imediat.Trebuie doar oparite. Se scurg si se lasa la racit. Apoi le  puneti cu zaharul intr-un blender si macinati-le  fin (dar sa nu ajunga pasta!). Se adauga untul moale,oul, albusul si esenta de migdale.

  Perele se curata de coaja, se ung cu zeama de lamaie. Se scoate cotorul si se taie felii subtiri.

  Se intinde aluatul  si se aseaza intr-o forma cu diametru de 23 cm. Se taie marginile,  care depasesc forma si se aseaza perele, sub forma unui evantai. Intre ele se pune umplutura de migdale si se da la cuptor (preincalzit) , timp de 50-55 minute. Puteti verifica  dupa primele 20 minute,apoi din 10 in 10 minute, pana se rumeneste.

 

Ingrediente Desert tarta cu pere si migdale

Pentru aluat:

225 g faina

115 g unt rece ,taiat cubulete

un praf sare

45 ml apa rece

Pentru crema de migdale:

115 g migdale

50g zahar

65 g unt moale

1 ou+ 1 albus

1/2 lg-ta esenta migdale

Alte ingrediente:

3 pere

zeama lamaie

Categorii