Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata
Sa incep prin a va spune asa: este o zi calduroasa! Scot de la rece o felie de tarta cu piersici parfumate, crema mascarpone cu ciocolata alba si imi pregatesc un frappe. Cum va suna asta? Va spun eu, un adevarat rasfat! Iubesc tartele cu fructe si in fiecare sezon, in functie de fructe, pregatesc diverse tarte, care sunt atat pe placul nostru dar si a celor ce ne trec pragul casei! Sunt grozave sa le si daruiti, cand este ziua cuiva drag!
Ingrediente Desert tarta cu piersici si crema mascarpone cu ciocolata
Aluat: 160 gr unt 1 ou 280 gr faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita vanilie un praf de sare Pentru umplutura de piersici: 1 kg piersici coapte (sa nu fie tari, dar nici prea moi) 2 linguri amidon 4 linguri gem de caise Pentru crema: 500 gr mascarpone 100 gr ciocolata alba 2 linguri lapte 2 linguri zeama de lamaie coaja rasa de la o lamaie mica ornamente pentru decor
160 gr unt
1 ou
280 gr faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita vanilie
un praf de sare
1 kg piersici coapte (sa nu fie tari, dar nici prea moi)
2 linguri amidon
4 linguri gem de caise
500 gr mascarpone
100 gr ciocolata alba
2 linguri lapte
2 linguri zeama de lamaie
coaja rasa de la o lamaie mica
ornamente pentru decor