Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară

Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară - Cum se prepara Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară.

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară

 

Plăcinta turnată este un desert delicios pe care îl puteți pregăti cu diverse fructe. Aluatul este destul de ușor de preparat, mai grea este pregătirea fructelor, mai ales dacă acestea se curăță greu, ca în cazul gutuilor. Îmi plac dulciurile cu fructe pregătite în casă, dar voi întotdeauna trebuie să țineți cont că zahărul adăugat peste ele trebuie să fie pus după gust pentru că eu le fac chiar dulci. Pentru această Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară, ai nevoie de următoarele ingrediente: gutui, zahăr, ouă, ulei, sana, făină.  

Ingrediente Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară Umplutură: 1200 g gutui curățate de coajă și semințe 300 g zahăr (sau după gust) 1 lingură zeamă de lămâie 16 g zahăr vanilinat 400 ml apă 1 linguriță de scorțișoară măcinată 1 lingură de griș Aluat: 4 ouă 1 praf de sare 300 g zahăr 16 g zahăr vanilinat 1 lingură esență de vanilie 16 linguri ulei 8 linguri sana 8 linguri apă minerală carbogazoasă 400 g făină 10 g praf de copt Dimensiuni tavă: 25x35 cm

     Cum se prepara Plăcinta turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară

Pregătirea umpluturii:

     Gutuile, curățate de coajă și semințe, se dau pe răzătoarea mare a robotului de bucătărie. Se călesc împreună cu zahărul, zeama de lămâie și zahărul vanilinat până când scade toată zeama. Dacă considerați că încă sunt tari, se adaugă apa și se fierb în continuare până când scad din nou. La final, se adaugă scorțisoara și se amestecă.

     Pregătirea plăcintei:

     Se dă drumul la cuptor la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi.

     Se mixează ouăle cu un praf de sare, zahărul, zahărul vanilinat și esența de vanilie. Se adaugă restul ingredientelor și se mixează în continuare până când se omogenizează totul. 

     Se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu foaie de copt, apoi se toarnă jumătate de aluat în ea. Se introduce tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau până când blatul se încheagă bine. După aceea, se scoate tava din cuptor și se presară o lingură de griș peste blat, se întind gutuile și se toarnă restul de aluat. Se introduce tava din nou la cuptor pentru încă 30 de minute sau până când plăcinta se rumenește frumos. Se poate pudra cu zahăr.

 Încearcă și rețeta de Ruladă cu gutui sau rețeta de Plăcintă rulată cu mere și gutui.

Îți recomandăm și rețeta de Lichior de gutui.

 

Ingrediente Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară

Ingrediente Plăcintă turnată cu gutui - Rețeta gustoasă și ușoară

Umplutură:

1200 g gutui curățate de coajă și semințe

300 g zahăr (sau după gust)

1 lingură zeamă de lămâie

16 g zahăr vanilinat

400 ml apă

1 linguriță de scorțișoară măcinată

1 lingură de griș

Aluat:

4 ouă

1 praf de sare

300 g zahăr

16 g zahăr vanilinat

1 lingură esență de vanilie

16 linguri ulei

8 linguri sana

8 linguri apă minerală carbogazoasă

400 g făină

10 g praf de copt

Dimensiuni tavă: 25x35 cm

Categorii