Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata
Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata - Cum se prepara Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata
Combinatia de lamaie si nuca de cocos este una gustoasa, iar aceasta prajitura te va cuceri de la prima bucatica. Are o textura umeda si este delicioasa. Pentru aceasta Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, zahar, faina, nuca de cocos, lapte, lamaie.
Ingrediente Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata: blat: 200 g unt moale 180 g zahar 4 oua 200 g faina 50 g nuca de cocos 1 plic praf de copt (10 g) un praf de sare 100 ml lapte zeama de la ½ lamaie glazura: 100 g zahar pudra zeama de la ½ lamaieCum se prepara Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Mixeaza untul moale cu zaharul pana devine o crema fina. Adauga ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare. Incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si sarea.
Adauga nuca de cocos si zeama de lamaie. Toarna putin cate putin laptele si amesteca bine pana obtii un aluat omogen.
Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coace prajitura timp de 30-35 de minute sau pana trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt, scoate tava din cuptor si lasa prajitura sa se raceasca de tot inainte de a o glazura.
Amesteca zaharul pudra cu zeama de lamaie pana obtii o glazura fina. Daca vrei, poti glazura cu ciocolata alba topita.
Toarna glazura peste prajitura si serveste.
Incearca si reteta de Chec cu lămâie, un desert pufos si aromat sau reteta de Chec economic cu cacao.
Iti recomandam si reteta de Chec cu zmeură.
Ingrediente Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata
Ingrediente Prajitura cu unt, nuca de cocos si lamaie - Delicioasa si aromata:
blat:
200 g unt moale
180 g zahar
4 oua
200 g faina
50 g nuca de cocos
1 plic praf de copt (10 g)
un praf de sare
100 ml lapte
zeama de la ½ lamaie
glazura:
100 g zahar pudra
zeama de la ½ lamaie