Desert tarta cu urda si dude (agude)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta cu urda si dude (agude)

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tarta cu urda si dude (agude)

 

Le calcam in picioare atunci cand trecem pe sub un dud batran si nu stim sa pretuim delicatetea acestor minunate fructe ale copilariei. Consumate proaspete, direct din pom sunt adevarate medicamente pentru multe afectiuni, mai ales cele digestive. Sunt delicioase la tarte, la sucuri proaspete in combinatie cu alte fructe de sezon sau la siropuri preparate de noi, in casa. Cu ele am crescut atunci cand nu cunosteam fructele exotice pe care le cumparam acum cu bani multi si care nu au prospetimea si aroma acestor mici si delicate fructe. Merita sa profitam de ele in sezonul cald in care se coc si sa le preparam in borcanele pentru sezonul rece cand ii putem uimi pe ai nostri cu prajiturele decorate cu minunata dulceata de dude.

Ingrediente Desert tarta cu urda si dude (agude)

Blat:

2 oua,

150 g zahar,

zahar vanilat,

250 g faina,

100 g margarina sau unt.

umplutura:

150 g urda,

200 g smantana grasa (eu am pus 3 linguri),

2 galbenusuri,

100 g zahar,

zahar vanilat

bezea:

2 albusuri,

un praf de sare,

6 linguri de zahar,

suc proaspata de la 1/2 lamaie

decor:

250 g dude (agude),

cateva capsuni coapte (pentru culoare),

150 g zahar

Categorii