Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune
Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune
M-a atras foarte tare concursul acesta de toamna, precum polenul florilor pe albinute :)))) cam asa! Delicioasa provocare pot spune fara sa gresesc! M-a inspirat foarte mult tortul de toamna cu mere, nuci si visine din dulceata al My CookingLife draga noastra bucatarasa, ca de altfel cu mult timp in urma superbele ei prajituri. https://www.bucataras.ro/retete/tort-de-toamna-cu-mere-nuci-si-visine-din-dulceata-25754.html Ca noutate la aceasta prajitura, am inlocuit blatul de pandispan cu unul de tarta fraged, am pus prune pe care le-am stropit cu rom, asta in loc de nuci si dulceata de visine cu gem proaspat facut din prune de toamna, iar ca o provocare am si rasturnat-o, ceea ce nu a fost deloc simplu, stiti cat de usor se rupe aluatul de tarta, in special umplut....si totusi mi-a reusit, oarecum :))))) iar gustul este unul de exceptie...am obtinut numai mmmmm, yamyyyyy....vaaaaaaiiii.... cat e de buna! Simplu si delicios, cu ingrediente de toamna. Retete inspirate de toamna
Ingrediente Desert tarta de toamna rasturnata cu mere, prune si gem de prune
150 gr. unt gras 82%
180 gr. faina patiserie ( plus pentru infainat doua trei linguri)
1 ou mediu
1 plic de zahar vanilat
5 mere mari
6 prune
1/2 borcan de gem de prune
esenta de rom
30 gr. unt
vanilie
scortisoara
100 gr. zahar