Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza
Reteta culinara din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza
"Aluaturi de casa" De prima data cand am vazut aceasta tarta la Alex (multumesc tare mult pentru reteta), mi-a placut enorm si am zis ca trebuie neaparat sa o incerc si eu! Am asteptat sa apara capsunile noastre parfumate si azi m-am apucat de treaba! Este atat de minunataaaa, ca nu va pot descrie in cuvinte! Eu am ales sa o pregatesc cu indulcitor, dar voi puteti folosi zahar si am mai facut mici modificari fata de reteta ei! Cred ca ar trebui sa o fac saptamanal, ca sa ma satur de ea!
INGREDIENTE
Aluatul: Intr-un bol puneti untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, galbenusul si vanilia cu indulcitor. Incepeti si amestecati cu degetele, adaugati sarea si faina treptat. Framantati pana obtineti un aluat omogen. Il inveliti in folie alimentara, il dati la frigider 30-40 de minute.
Umplutura: Intr-un vas puneti crema de branza cu indulcitorul si coaja de lime, amestecati bine cu o paleta. Dati crema la frigider 30 de minute.
Spalati capsunile bine, le stergeti cu niste servetele. Indepartati cozile, le taiati felii mai groase. Le stropiti cu zeama de lime, adaugati amidonul, indulcitorul si le amestecati usor.
Scoateti aluatul de la frigider, presarati faina pe masa de lucru. Intindeti o foaie dreptunghiulara din aluat, nu prea subtire. Asezati-o pe hartie de copt. Puneti crema de branza peste, o nivelati, dar lasati marginea libera, fara crema. Asezati capsunile una cate una peste crema. Marginile aluatului le pliati spre interior, sa vina putin si peste capsuni. Deasupra puneti si din zeama lasata de capsuni, dar nu toata (mie mi s-a parut cam multa).
Transferati tarta cu tot cu hartie de copt intr-o tava (am folosit una de 24/37 cm). Albusul de ou il bateti spuma, iar cu un penson ungeti doar aluatul.
Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade C, pentru 35 de minute, pana crusta devine aurie. Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca. O decorati cu menta, o portionati si serviti!
Este mult prea delicioasa ca sa va opriti la o bucatica!
Ingrediente Desert tarta rustica cu capsuni si crema de branza
Pentru aluat: 160 gr unt 1 ou 1 galbenus 230 gr faina 1 plic vanilie cu indulcitor un praf de sare Pentru umplutura: 250 gr crema de branza 3 linguri indulcitor green sugar coaja rasa de la 1 lime 15-17 capsuni + 1 lingura indulcitor zeama de la 1/2 lime 1 lingurita plina amidon 1 albus de ou
160 gr unt
1 ou
1 galbenus
230 gr faina
1 plic vanilie cu indulcitor
un praf de sare
250 gr crema de branza
3 linguri indulcitor green sugar
coaja rasa de la 1 lime
15-17 capsuni + 1 lingura indulcitor
zeama de la 1/2 lime
1 lingurita plina amidon
1 albus de ou