Desert Tiramisu cu cafea espresso

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Tiramisu cu cafea espresso

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Tiramisu cu cafea espresso

 

M-am inspirat de la Savori urbane si mi-am folosit ''masinaria'' castigata la unul dintre concusurile marca Bucataras.

 

INGREDIENTE
500 g mascarpone 100g zahar 4 oua proaspete ( pt. ca nu le-am pregatit termic, eu n-am o problema cu asta, cine are se pot face pe baie de abur) 1 pliculet zahar vanilat 300 ml cafea expresso 3 lingurite zahar brun 2 linguri Lichior crema de ciocolata Royal Cream cca 24 piscoturi cacao pentru pudrat

Mai intai am pregatit cafeaua la aparatul ''espressor Manual cu lapte Prima Latte red Breville'', am lasat-o sa se raceasca si apoi am adaugat 3 lingurite zahar si 2 linguri Lichior crema de ciocolata. Apoi am pregatit crema de mascarpone.

Am separat albusurile de galbenusuri, am mixat albusurile cu un praf de sare si apoi am adaugat 50 g zahar, am continuat sa mixez pana ce am obtinut o spuma tare. Galbenusurile impreuna cu restul de 50 g zahar le-am mixat pana si-au dublat volumul. Am incorporat in galbenusuri cate o lingura de mascarpone, mixand 1- 2 min dupa fiecare lingura, la final am adaugat albusurile batute spuma, le-am omogenizat folosind un tel si miscari lente de jos in sus. Crema obtinuta am pus-o intr-un posh cu un dui mare. Pe un platou am facut o baza de crema, apoi am asezat un strat de piscoturi inmuiate in cafea, apoi am adaugat iar un strat de crema si tot asa pana am terminat crema. Ultimul strat este de crema, peste care am pudrat cacao. Am bagat platoul la frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Simplu, rapid si delicios.

Ingrediente Desert Tiramisu cu cafea espresso

500 g mascarpone

100g zahar

4 oua proaspete ( pt. ca nu le-am pregatit termic, eu n-am o problema cu asta, cine are se pot face pe baie de abur)

1 pliculet zahar vanilat

300 ml cafea expresso

3 lingurite zahar brun

2 linguri Lichior crema de ciocolata Royal Cream

cca 24 piscoturi

cacao pentru pudrat

Categorii