Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

 

Am plecat de la reteta Andreei Raicu care mi-a placut foarte mult si de data aceasta am inlocuit capsunile cu zmeura, proseco cu sampanie si am adaugat frisca, este o prajitura delicioasa, cu gust si aroma de vara, o recomand cu drag!

un pachet mare de biscuiti 400 gr. zmeura proaspata 200 ml suc de portocale proaspat stors 200 ml de șampanie 5 linguri de zahar vanilie 2 galbenusuri 80 gr. zahăr pudră 40 gr. făină 250 ml lapte 250 gr. mascarpone un pahar + 1/2 frisca o frunză de mentă pentru decor pudră de zmeură

Zmeura aleasa, spalata si scursa, se pune intr-un vas, se adauga zaharul (5 linguri), vanilia, sampania si sucul de portocale si se baga la frigider.

Intr-o cratita se pun galbenusurile si se amesteca cu o furculita impreuna cu zaharul pudra, se adauga faina, se amesteca usor, apoi laptele rece si vanilia.

Punem vasul la foc mic si amestecam fara oprire, pana cand crema incepe sa se ingroase, mai tinem un minut cateva minute si mai tragem bolul pe un gratar, lasand crema sa se raceasca, apoi adaugam mascarponele si amestecam. . Pentru a obtine o crema foarte fina am folosit mixerul vertical.

Asamblare: 

Am folosit o forma detasabila 24/20, pe care am tapet-o cu folie alimentara la baza si pe peretii laterali.

Am separat sucul dintr-o strecuratoare de zmeura si am pus-o intr-un bol.

In sucul de portocale si sampanie am inmuiat biscuitii unul cate unul si i-am asezat la baza formei.

Deasupra biscuiti am pus o parte din crema (impartita in doua), apoi am asezat jumatate din zmeura, am continuat cu urmatorul rand de biscuiti, deasupra celei de-a doua parti de crema si apoi a doua parte de zmeura.

Ultima data am pus din nou biscuiti inmuiati in suc si sampanie.

Am lasat cateva ore tiramisu la rece, iar cand l-am scos, l-am mutat din matrita in farfurie, l-am decorat cu frisca, apoi cu pudra de zmeura, zmeura si o frunza de menta.

Delicios!

Mănâncă tiramisu neapărat rece, pentru un plus de gust și prospețime!

Ingrediente Desert Tiramisu cu zmeura si sampanie

un pachet mare de piscoturi

400 gr. zmeura proaspata

200 ml suc de portocale proaspat stors

200 ml sampanie

5 linguri zahar

vanilie

2 galbenusuri

80 gr. zahar pudra

40 gr. faina

250 ml lapte

250 gr. mascarpone

un pahar + 1/2 de frisca

o frunzulita de menta pentru decor

pudra de zmeura

Categorii