Desert tort 63

Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort 63

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert tort 63

 

Cu vecinii trebuie sa te ai bine, daca iti mai sunt si rude din alea de nota 10 e si mai bine. La multi ani, Vali !

Blat 4 oua mari 100 g zhar 50 g faina 100 g nuci prajite si macinate Sirop sirop din dulceata de afine+ apa minerala Crema 166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 40 g smantana pentru frisca 36% grasime 2 galbenusuri 250 g mascarpone 15 g zahar pudra 40 g smantana pentru frisca 36% grasime dulceata de coacaze Decor zmeura coacaze de cultura

Blat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am incorporat in bezea, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 min  sau pana trece testul scobitorii. Am scos din cuptor blatul copt si l-am lasat sa se raceasca bine, eu l-am facut cu o seara inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.

Sirop : Am scurs siropul de la dulceata de afine si l-am diluat cu apa minerala.

Crema : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si cele 2 galbenusuri, am amestecat bine, apoi am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Separat am mixat mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul farin, apoi am incorporat crema de ciocolata. Am obtinut o crema delicioasa numai buna de un tort la fel de delicios.

Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti. Am asezat pe un platou prima sectiune, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema peste care am pus afinele din dulceata, am asezat a doua sectiune si am insiropat-o apoi am intins crema, aici n-am mai pus afine din dulceata, am asezat a treia sectiune, am insiropat-o , am intins crema si dulceata de afine, am asezat a patra sectiune, am insiropat-o si am intins crema, am asezat ultima sectiune, am intins crema ramasa si am imbracat tot tortul, am oprit un pic de crema cu care am ornat cu mici alveole facute cu ajutorul unui posh cu dui stelat. Am ornat cu zmeura si afine de cultura. Papilele gustative ale sarbatoritului au fost satisfacute.

Ingrediente Desert tort 63

Blat

4 oua mari

100 g zhar

50 g faina

100 g nuci prajite si macinate

Sirop

sirop din dulceata de afine+ apa minerala

Crema

166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao

40 g smantana pentru frisca 36% grasime

2 galbenusuri

250 g mascarpone

15 g zahar pudra

40 g smantana pentru frisca 36% grasime

dulceata de coacaze

Decor

zmeura

coacaze de cultura

Categorii