Desert tort 63
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort 63
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort 63
Cu vecinii trebuie sa te ai bine, daca iti mai sunt si rude din alea de nota 10 e si mai bine. La multi ani, Vali !
Blat 4 oua mari 100 g zhar 50 g faina 100 g nuci prajite si macinate Sirop sirop din dulceata de afine+ apa minerala Crema 166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao 40 g smantana pentru frisca 36% grasime 2 galbenusuri 250 g mascarpone 15 g zahar pudra 40 g smantana pentru frisca 36% grasime dulceata de coacaze Decor zmeura coacaze de culturaBlat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am incorporat in bezea, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 min sau pana trece testul scobitorii. Am scos din cuptor blatul copt si l-am lasat sa se raceasca bine, eu l-am facut cu o seara inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.
Sirop : Am scurs siropul de la dulceata de afine si l-am diluat cu apa minerala.
Crema : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si cele 2 galbenusuri, am amestecat bine, apoi am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Separat am mixat mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul farin, apoi am incorporat crema de ciocolata. Am obtinut o crema delicioasa numai buna de un tort la fel de delicios.
Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti. Am asezat pe un platou prima sectiune, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema peste care am pus afinele din dulceata, am asezat a doua sectiune si am insiropat-o apoi am intins crema, aici n-am mai pus afine din dulceata, am asezat a treia sectiune, am insiropat-o , am intins crema si dulceata de afine, am asezat a patra sectiune, am insiropat-o si am intins crema, am asezat ultima sectiune, am intins crema ramasa si am imbracat tot tortul, am oprit un pic de crema cu care am ornat cu mici alveole facute cu ajutorul unui posh cu dui stelat. Am ornat cu zmeura si afine de cultura. Papilele gustative ale sarbatoritului au fost satisfacute.
Ingrediente Desert tort 63
Blat
4 oua mari
100 g zhar
50 g faina
100 g nuci prajite si macinate
Sirop
sirop din dulceata de afine+ apa minerala
Crema
166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
40 g smantana pentru frisca 36% grasime
2 galbenusuri
250 g mascarpone
15 g zahar pudra
40 g smantana pentru frisca 36% grasime
dulceata de coacaze
Decor
zmeura
coacaze de cultura