Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella
Reteta culinara din categoria Torturi. Cum sa faci Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella
Am facut aceasta prajitura de ziua baietelului nostru, care este innebunit dupa dinozauri... ma bucur ca l-am facut fericit, i-a placut mult, iar celor care au gustat aceasta prajitura mi-au placut papilele gustative... super gusturi. !!! Îmi pare rău că nu am mai multe fotografii, nu am mai făcut-o, am făcut-o din mers, cu ustensilele mai puține decât am acasă, dar a ieșit grozav!: X „Rețete ale suflet"
Pentru blatul de ciocolata: tava de 26 cm 120 g unt 100 g ciocolata (50% cacao) 150 g faina 6 oua un vârf de cuțit de sare 175 g zahăr 30 g cacao 1 lingurita praf de copt 1 lingurita de bicarbonat de sodiu ras Blat verde: tavă de 26 cm 6 oua putina sare 180 g zahăr 180 g faina 1 lingurita praf de copt esență de vanilie putin colorant verde Sirop: Apă + zahăr + vanilie Pentru mousse de zmeura: 300 g zmeură îndulcită 100 g ciocolata alba 4 foi de gelatina 100 g iaurt 300 ml smantana naturala pentru frisca 1 lingura zahar pudra Pentru mousse oreo: 2 galbenusuri 120 ml lapte 100 g ciocolata alba esență de vanilie 3 foi de gelatina 300 ml frisca + 2 lingurite zahar pudra 8 biscuiti oreo zdrobiti bine, bine Pentru mousse-ul de ciocolată straciatella: 300 g ciocolata alba 3 foi de gelatina 280 ml lapte fierbinte 300 ml frisca 3 linguri de zahar pudra vanilat 75 g ciocolata neagra tocata marunt În plus: ciocolata pentru glazura amestecata cu putin lapte frisca pentru a acoperi prajitura, eu am folosit hulala dinozaur oreo zdrobit (ca pământul) Oua mai amabilPentru blatul de ciocolata: Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare. Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. La final, turnam ciocolata topita cu untul si omogenizam. Turnam compozitia rezultata intr-o tava detasabila de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi taiem 2 foi de aceeasi marime. Pentru blatul verde: Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam esenta de vanilie si colorant verde. Compozitia rezultata o turnam in tava de 26cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, iar marginile le ungem cu ulei si presaram putina faina, pentru a nu se lipi, apoi dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute. Cand este gata il scoatem si-l lasam sa se raceasca, apoi taiem 2 foi de aceeasi marime.
Siropul: Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul. Pentru mousse-ul de oreo: Punem gelatina la hidratat in multa apa rece. Intr-un ibric incalzim laptele impreuna cu vanilia pana ajunge la puncul de fierbere, apoi turnam in fir subtire peste galbenusuri (intr-un bol) si amestecam energic. Rasturnam din nou laptele in ibric si punem din nou pe foc, amestecand continuu pana ce compozitia se umfla. Dam deoparte si adaugam ciocolata alba topita si cand se mai racoreste putin adaugam si gelatina stoarsa bine de apa. Lasam sa ajunga la temperatura camerei. Separat mixam frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi adaugam compozitia racita impreuna cu biscuitii oreo sfaramati si omogenizam bine totul cu o spatula cu miscari de jos in sus pentru a obtine un mousse aerat si spumos. Pentru mousse-ul de zmeura: Incalzim zmeura intr-un ibric, adaugm ciocolata alba bucatele mici pana se topeste, lasam sa se racoreasca. Hidratam gelatina in apa rece . Cand zmeura nu mai este fierbinte, adaugam gelatina hidratata, iar cand ajunge aproape de temparatura camerei punem si iaurtul, amestecam si lasam sa se raceasca complet. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma si aerata, apoi o unim cu crema de zmeura si omogenizam. Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella: Hidratam gelatina in apa rece. Laptele il incalzim bine, apoi il turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, iar cand s-a racorit punem gelatina si amestecam. Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu zaharul pudra vanilat pana devine ferma si pufoasa, apoi o amestecam cu ciocolata alba. La final punem ciocolata neagra taiata marunt.
Asamblare:
Intr-un inel detasabil punem de jur imprejur folie de acetat sau hartie de copt, asezam prima data un blat de ciocolata, insiropam, turnam mousse-ul de oreo, blat verde, insiropam, mousse-ul de zmeura, blat de ciocolata, iniropam, mousse-ul de straciatella, ultimul bat verde, insiropam si dam la rece pana a doua zi.
Pentru ornat, am scos frumos inelul si folia din jurul tortului si l-am ornat cu frisca batuta intr-un start subtire.
Ornam dupa imaginatie:
Am folosit o glazura de ciocolata, peste am sfaramati biscutii oreo(fara crema din ei), cateva bucati de blat verde printre dinozauri si oua kinder.
Sper ca v-am insirat!
Ingrediente Desert tort aniversar cu oreo, zmeura si straciatella
Pentru blatul de ciocolata: tava 26cm
120 g unt
100 g ciocolata (50% cacao)
150 g faina
6 oua
un praf de sare
175 g zahar
30 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
Blat verde : tava 26cm
6 oua
putina sare
180 g zahar
180 g faina
1 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
putin colorant verde
Sirop:
Apa+ zahar+vanilie
Pentru mousse-ul de zmeura:
300 g zmeura indulcita
100 g ciocolata alba
4 foi gelatina
100 g iaurt
300ml smantana naturala pentru frisca
1 lingura zahar pudra
Pentru mousse-ul de oreo:
2 galbenusuri
120 ml lapte
100 g ciocolata alba
esenta de vanilie
3 foi gelatina
300 ml smantana pentru frisca + 2 lingurite zahar pudra
8 biscuiti oreo sfaramati bine, bine
Pentru mousse-ul de ciocolata straciatella:
300 g ciocolata alba
3 foi gelatina
280 ml lapte fierbinte
300 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar pudra vanilat
75 g ciocolata neagra tocata marunt
In plus:
ciocolata pentru glazura amestecata cu putin lapte
frisca pentru acoperit tortul, am folosit hulala
Dinozauri
oreo sfaramati (gen pamant)
Oua kinder