Desert tort cu ciocolata si afine
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Romania. Cum sa faci Desert tort cu ciocolata si afine
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort cu ciocolata si afine
„Rețete de Paște” Cu ocazia zilei onomastice a soției mele am pregătit această prăjitură delicioasă. L-am servit cu prietenii noștri și a fost foarte apreciat.
pentru blaturi umede (23 cm): 133 g ciocolată neagră (54,5% cacao) 80 ml cafea fierbinte 166 g iaurt grecesc 133 g ulei 3 oua 200 g faina 200 g zahăr 66 g cacao neagra extra 5 g praf de copt 2 g sare pentru crema de ciocolata: 400 g ciocolata cu min. 50% cacao 600 ml crema naturala pentru crema cu min. 30% grăsime 250 g mascarpone 40 g zahăr măcinat jeleu de afine: 400 g afine congelate 30 g zahăr 3 linguri amidon pentru decor: alune tocatePentru blat: Puneti ciocolata in 80ml de cafea fierbinte si lasati sa se topeasca, amestecand usor. Daca nu se topeste perfect, puteti pune amestecul pe baia de aburi. Se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se pun ouale, uleiul si galbenusul si se amesteca cu telul, apoi se adauga crema de ciocolata si se amesteca. În mod ideal, toate ingredientele ar trebui să fie la temperatura camerei. Intr-un alt bol se pune faina, cacao, zaharul macinat, sarea si praful de copt si se amesteca bine, apoi se cerne peste compozitia lichida si se amesteca usor cu miscari de jos in sus. Nu amestecați până când amestecul nu este omogen.Tapetam fundul unei tavi cu hartie de copt si ungem marginile cu unt, apoi turnam compozitia. Se da tava la cuptorul preincalzit la 160 de grade C, pentru 50-55 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Întoarceți aluatul cu susul în jos pe un grătar și lăsați-l să se răcească complet. După ce s-a răcit complet, tăiați-l în 3 orizontal. Se incinge 400 ml frisca, se pune deoparte si se pune in ea ciocolata rupta in bucati mici (400g). Se lasa 1-2 minute, apoi se omogenizeaza ganache-ul. Se lasa la racit si apoi se da la frigider pentru 4-6 ore.
Punem afinele cu zaharul intr-un bol si lasam sa fiarba 5-7 minute. Adăugați amidon în sucul lăsat de afine și amestecați compoziția și apoi lăsați-o să fiarbă, amestecând continuu până se îngroașă compoziția. Lasa sa se raceasca.
Mix the mascarpone cream with the ground sugar until the cream becomes fluffy. Add 100ml of natural whipping cream and mix until firm. Separately, mix the chocolate ganache (taken out of the fridge) for 1 minute, until it becomes fluffy and then put it over the mascarpone cream and mix well.
Place a countertop on a plate inside an adjustable cake ring and spread half of the blueberry jelly. Put 1/3 of the chocolate cream (using a posh) and smooth the cream with a spatula. Put the second top, pour the remaining blueberry jelly and pour 1/3 of the chocolate cream and level. Put the last top and put the plate in the cold for a few hours. Before undoing the adjustable cake ring, carefully pass it around with a knife to peel off the edges.
Dacă crema păstrată la rece s-a întărit, torni 100 ml smântână pentru frișcă peste cremă și o mixezi până când se omogenizează compoziția. Întinzi un strat de cremă peste ultimul blat și ornezi tortul după imaginație, cu crema rămasă. Poți să presari alune mărunțite sau fructe.
Ingrediente Desert tort cu ciocolata si afine
pentru blat umed(23 cm):
133 g ciocolată neagră (54,5% cacao)
80 ml cafea fierbinte
166 g iaurt grecesc
133 g ulei
3 ouă
200 g făină
200 g zahăr
66 g cacao extra black
5 g praf de copt
2 g sare
pentru crema de ciocolată:
400 g ciocolată cu min. 50% cacao
600 ml smântână naturală pentru frișcă cu min. 30% grăsime
250 g mascarpone
40g zahăr măcinat
jeleu de afine:
400 g afine congelate
30 g zahăr
3 linguri amidon
pentru decor:
alune mărunțite