Desert tort inimioara
Reteta culinara din categoria Torturi. Specific Italia. Cum sa faci Desert tort inimioara
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert tort inimioara
La cerere specială am pregătit un tort in forma de inima.
Blat : 6 ouă. 50 Gr de amidon de porumb. 50 Gr de făină. 80 gr zahar. Vanilie. 1 praf de copt. Un praf de sare. 2 linguri cu ulei. Crema de fructe de pădure: 500 Gr fructe de pădure congelate mixte. 80 gr de zahăr. Zahar vanilat. Jumătate de lămâie. 250 Gr mascarpone. 100 ml frișcă. 2 linguri zahăr pudră. 1 confecție de zmeură. Sirop de vanilie. Pentru decor : Ciocolata Ruby. Frișcă. Flori . Ciocolata inimioare..Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de inima. Se mixează albușurile spumă cu sare , separat se mixează gălbenușurile cu zahăr, aroma de vanilie și ulei, până devi omogene și cu o consistenta spumoasă, treptat se adaugă făina și praful de copt,se încorporează albușurile, amestecând de jos in sus ,făcând atenție . Compoziția se pune într-o tavă tapetată,se da la cuptor preîncălzit la 180 ° C , pentru 25-30 minute,se verifică coptura. Blatul se lasă la răcit,de preferat câteva ore chiar și o zi . Crema : Fructele congelate se pun la foc , într-o cratiță cu zahar și zeama de lămâie,se lasă la foc mic aproximativ 10 - 15 minute. Se mixează totul cu robotul și se trece prin satisca,sosul obținut se mai fierbe 5 minute.Se lasă la răcit. Într-un bol se mixează mascarpone cu doua linguri de zahar pudra și treptat se adaugă frișca,după care se pune jumătate din sosul de fructe de pădure. Andablarea tortului: Blatul răcit bine se împarte în două,se așează o parte pe platou,se insiropeaza,se pune două linguri de sos și o parte din crema,pe margine facultativ se pune zmeura ,se așează al doilea blat,se insiropeaza,se unge cu sos și se pune crema ramasta. Tortul se lasă la rece câteva ore ,după care se îmbracă în frișcă,deasupra am pus sos de fructe de pădure amestecat cu ciocolata Ruby. Se decorează după gust și se dă la rece.
Ingrediente Desert tort inimioara
Blat :
6 ouă.
50 Gr de amidon de porumb.
50 Gr de făină.
80 gr zahar.
Vanilie.
1 praf de copt.
Un praf de sare.
2 linguri cu ulei.
Crema de fructe de pădure:
500 Gr fructe de pădure congelate mixte.
80 gr de zahăr.
Zahar vanilat.
Jumătate de lămâie.
250 Gr mascarpone.
100 ml frișcă.
2 linguri zahăr pudră.
1 confecție de zmeură.
Sirop de vanilie.
Pentru decor :
Ciocolata Ruby.
Frișcă.
Flori .
Ciocolata inimioare..