Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

 

Pentru că sărbătoresc cu voi 700 de rețete, dragi bucătari, v-am adus ceva dulce! Am pregatit 12 prajituri: 6 negre, 6 albe, cu apa de flori de trandafir, crema de fructe (am folosit coulis de mure la cele negre, respectiv coulis de zmeura la cele albe), le-am decorat cu trandafiri crem si eu -am ornat cu fructe. si migdale.

Pentru prajituri: 5 oua L, Un vârf de cuțit de sare, 5 ml îndulcitor, 1 lingura suc de lamaie, 100 ml ulei, 35 ml apă rece, 1 lingurita apa de flori de trandafir, 170 g faina, 7 g praf de copt, În plus: 1 linguriță cacao neagră, Pentru creme: 200 ml frisca lichida, 250 g crema mascarpone, 3 lingurite coulis de zmeura, 2 lingurite coulis de mure, Pentru decor: 100 g glazura de ciocolata, Migdale albite si rumenite dupa gust Afine congelate, după gust, Coacăze congelate după gust Bomboane de zahar, Frunze de menta

Batem albusurile spuma cu sarea, zeama de lamaie si indulcitorul, adaugam apa de flori de trandafiri, galbenusurile, apa, uleiul, praful de copt si faina, amestecand dupa fiecare ingredient. La final se omogenizeaza cu o spatula si se toarna compozitia intr-o tava de briose. este mai ușor decât să coaceți o foaie și să tăiați cercuri din ea. Vor iesi uniform, vei avea si foi groase. După ce ați umplut prima tavă, adăugați cacao în compoziția rămasă, amestecați și umpleți cealaltă tavă.

Se dau tavile (ale ale mele sunt mici si se potrivesc ambele) in cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20 de minute, la foc mediu (sau pana trece testul scobitorii). Lasati-le la racit.

Creme:

Deoarece aveți nevoie de 3 creme, bateți toată smântâna lichidă, dar mai moale, amestecați-o cu mascarpone și apoi împărțiți-o în 3 boluri. In primul vas lasi crema alba, vei avea nevoie de trandafiri decorativi, intr-un vas adaugi 3 lingurite de coulis de zmeura, iar in ultimul vas adaugi 2 lingurite de coulis de mure. Omogenizați.

Montare:

Tăiați fiecare prăjitură în două foi și retușați capacul astfel încât să fie drept și să îl puteți decora cu cremă.

Pentru prajiturile negre foloseste crema de mure, iar pentru prajiturile albe, crema de zmeura. Le decorezi cu posh, poti face trandafiri, sunt frumosi si dau volum.

Decor:

Se toarnă cu grijă peste fiecare prăjitură cu glazură de ciocolată, apoi se ornează fiecare prăjitură cu trandafiri albi. Deodorizează cu migdale, fructe, frunze de mentă și bomboane.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/03/trandafiri-cu-fructe.html

Ingrediente Desert Trandafiri cu fructe (reteta nr. 700)

Pentru prăjituri:

5 ouă L,

Un praf de sare,

5 ml îndulcitor,

1 lingură zeamă de lămâie,

100 ml ulei,

35 ml apă rece,

1 linguriță apă de flori de trandafir,

170 g făină,

7 g praf de copt,

În plus: 1 linguriță cacao neagră,

Pentru creme:

200 ml frișcă lichidă,

250 g cremă mascarpone,

3 lingurițe coulis de zmeură,

2 lingurițe coulis de mure,

Pentru decor:

100 g glazură de ciocolată,

Migdale blanșate și rumenite, după gust,

Afine congelate, după gust,

Coacăze congelate, după gust,

Bombonele de zahăr,

Frunze de mentă

Categorii