Destertul perfect al zeilor

Na-m vazut asa ceva in viata mea !!!!!!!!!!! UITATI-VA SI MINUNATI-VA

Timp de preparare 48 ore

Dificultate Dificil

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Destertul perfect al zeilor

Smantana si tonka se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Gelatina se pune la inmuiat in apa rece. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat. Se bate frisca si se pastreaza in frigider pana la folosire. Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 110 g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam. Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor). Se pune gelatina peste crema engleza de mai sus si cand e dizolvata se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam si punem bolul pe bain mare in cazul in care nu s-a topit complet ciocolata. Cand amestecul de ciocolata este la temperatura camerei, se incorporeaza frisca.

smantana si piperul (sfaramat) se pun pe foc pana dau in clocot. Se acopera si se lasa la infuzat 20 de minute. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul. Ciocolata se pune intr-un vas uscat si curat. Se strecoara smantana, se cantareste si se completeaza daca e cazul pentru a avea 600g. Se pune din nou pe foc pana da intr-un clocot si apoi se toarna usor peste galbenusuri in timp ce amestecam. Se pune smantana impreuna cu galbenusurile inapoi pe foc mic, amestecand in continuu pana ajunge la 76-78 grade (sau pana se ingroasa usor). Se toarna totul peste ciocolata. Dupa 30 de secunde amestecam. Se pregateste bain mare pentru cuptor si se pune folie de aluminiu in tava (cu diamtrul usor mai mare decat diametrul prajiturii finale0 in care se va turna brulee-ul. Se coace 30-40 min la 165 grade. Se lasa la racit, apoi se baga in congelator pana la folosire.

Se dau intr-un clocot, se acopera si se lasa la infuzat 5 minute. Se strecoara.

Zaharul si boabele de cacao se pun intr-o tigaie pe foc f mare. Se amesteca in continuu, pana ce zaharul e topit (e ok sa miroasa usor a ars). Se adauga untul si se varsa totul pe o hartia de copt pregatita.

Zmeura si zaharul se pun pe foc mic, amestecand usor pana ce zaharul se topeste. Se dizolva amidonul in apa rece (1-2 lingurite), se toarna putin sirop cald peste. Se repune totul pe foc, amestecand in continuu pana sosul se ingroasa si devine lucios. Se lasa la racit si apoi se pastreaza in frigider pana la folosire.

Se incalzeşte cuptorul la 180 de grade. Se ung formele cu unt si se pune hartie de copt doar pe fund. Se amesteca primele 8 ingrediente (in doua castroane diferite), cu o paleta pana amestecul e omogen. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase. Se impart albusurile in doua si se incorporeaza fiecare jumatate in primul amestec. Se toarna aluaturile in tăvile pregatite si se coc 20 de minute sau pana trec de testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca in tava 10 minute si apoi pe un grilaj

Asamblare Se pregateste inelul de tort si se fixeaza blatul de migdale, se insiropeaza. Se pune pe el creme brulee-ul inghetat, apo sosul de zmeura. Se aseaza deasupra blat jumatate din mere si jumatate din crema. Deasupra se aseaza blatul de zmeura, se insul de cacao, se insiropeaza, se presara boabele de cacao si se toarna bavareza de tonka. Se da la congelator 3-4 ore. GUSTATI SI VA MINUNATI

Ingrediente Destertul perfect al zeilor

110 g smantana dulce

15 g zahar

3 galbenusuri

3.6 g gelatina

225 g ciocolata alba

180 g frisca batuta (naturala va rog )

2 pastai de tonka rase

Creme brulee de ciocolata si Sarawak

150 g ciocolata neagra (60-70%)

6 galbenusuri

100 g zahar

600 g smantana dulce

5-10 g piper sarawak (depinde cat de mult va place gustul de piper)

Pentru sirop sarawak :

200 ml apa

50 g zahar

sarawak (se poate spala cel folosit la creme brulee)

Pentru boabe de cacao caramelizate :

135 nibs de cacao (boabe sparte)

75 g zahar (preferabil moscavado)

10 g unt

Pentru sos zmeura :

250 g zmeura

50 g zahar

5 g amidon

Pentru blaturi (2 tavi de 29*38cm) :

116 g faina (+20 g pudra de migdale)

96 g faina (+ 20 g cacao+20 g pudra de migdale)

165 zp (impartit in 2)

10 g pc (impartit in 2)

1 ou (impartit in 2)

120 ml ulei (60 ml + 60 ml)

134 ml lapte (67 ml + 67ml)

sare un praf

245 g albus

180 zahar

Categorii

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Chiftelele: Ceapa verde si usturoiul curatate, le taiati rondel

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca

Sarmale in foi de vita de vie reteta traditionala romaneasca - Iata cum se prepara Sarmale in foi de