Dimineata Regala

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dimineata Regala

Ceapa se curata, se taie solzi si se pune la calit in putin ulei de masline, apoi se rasfira in tava. In continuare se spala rosiile si de taie rondele groase de cca. 1 cm si se calesc si ele pe ambele parti cu putina sare si ulei de masline, iar cand sunt bine patrunse se aranjeaza cu grija (ca sa ramana cat de cat intregi cercurile de rosii) peste solzii de ceapa. In aceeasi tigaie se caleste putin si sunca/kaizer-ul taiata bucatele si se aseaza peste rosii, apoi ardeiul iute se taie rondele micute si se caleste foarte putin, punandu-se apoi peste sunca. Ouale se sparg cu grija ca sa nu se insire galbenusul. Atatea oua cat trebuie sa acopere suprafata tavii, si se da la cuptor pana se coc ouale. Se scoate tava si se presara cascavalul si se mai da la cuptor inca cateva minute pana se rumeneste si cascavalul. Se serveste fierbinte cu rosii proaspete taiate. Are un gust deosebit!

Ingrediente Dimineata Regala

1 ceapa mare

2 rosii mari

200 gr sunca/kaizer

1 ardei iute (ciuşka)

50 gr cascaval

6-7 oua (depinde cat de mare este tava)

ulei de masline

sare

piper

Muuulta pofta!!

Categorii