DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blatul: Untul/margarina se bate spuma cu mixerul. Se adauga treptat zaharul si ouale pana devine cremos. Apoi se cerne faina amestecata cu praful de copt. Amestecul se imparte in doua - jumatate se amesteca cu sucul si coaja de la jumatate de lamaie, cealalta jumatate cu 2 linguri rase de cacao. In tava unsa si tapetata (sau cu hartie de copt) se pune amestecul galben, peste cu grija cel maro si apoi visinele foarte bine scurse. Se coace la 175°C circa 30 de minute. Crema: Se pregateste budinca. La sfarsit se pune deasupra putin unt sa nu faca crusta si se lasa la racit. Restul de unt se bate spuma si se incorporeaza in el budinca rece incetul cu incetul. Crema se pune peste blatul rece si se pune la rece. Glazura: Ciocolata se rupe bucati si se topeste pe aburi. Se adauga unt cat o nuca si o lingura de smantana sau putina frisca lichida, se amesteca si se lasa putin sa se raceasca, cat sa curga inca. Se pune peste crema si se pune la rece.

Ingrediente DONAUWELLE - Valurile Dunarii

Blat: 250g margarina/unt

250g zahar

6 oua

350g faina

1 praf de copt

2 linguri rase cacao

1/2 lamaie

1 borcan mare visine fara samburi

Crema: 1 1/2 budinca vanilie si 500ml lapte sau 2 budinci vanilie si 600ml lapte 100g zahar

1 pachet de unt

Glazura: 100g ciocolata lapte 100g ciocolata amaruie unt cat o nuca si 1 lingura jumate smantana sau doar putina frisca lichida

Categorii