Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Reteta culinara din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Dovleac gratinat cu alune si parmezan

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovleac gratinat cu alune si parmezan

 

Suntem in plin sezon de dovleac. Va propun o reteta festiva, o garnitura ideala la o friptura, un peste sau la fructe de mare. Eu am facut scoici St Jacques care la fel sunt de sezon in aceasta perioada. Nu puneti parmezan si aveti o reteta buna de post.  https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/dovleac-gratinat-cu-alune-si-parmezan.html

Ingrediente Dovleac gratinat cu alune si parmezan

6 felii de dovleac de 1,5 cm /700 g

20 gr de unt

400 ml de supa de legume sau pui (apa fierbinte si 1/2 Kub)

1 ceapa rosie mica

1 catel de usturoi

30 gr de alune prajite

30 gr de parmezan ras

sare, boia de ardei

piper

Categorii