Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
O reteta originara din Brazilia - le Camarão na moranga! Va tenteaza?
Instructiuni de preparare Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Taiati capacul dovleacului, scobiti-l in interior si scoateti semintele..
Intr-un castron, puneti ceapa, cateii de usturoi si uleiul de masline si zdrobiti cu un pistil. Adaugati sare si piper dupa gust.
Se toarna acest amestec in dovleac si se intinde pe pereti. Infasurati dovleacul in folie de aluminiu.
Coaceti la 180°C timp de 1 h. (verificati pulpa, trebuie sa fie moale)
Pregatiti marinada: intr-un castron amestecati crevetii cruzi, sucul de la lime, uleiul de masline, sare si piper. Lasati la marinat timp de 30 de minute, la rece.
Pregatiti crema: intr-o cratita, turnati uleiul de masline. Cand s-a incins, adaugati cateii de usturoi, ceapa si ardeiul rosu taite cubulete.
Caliti apoi adaugati rosiile curatate anterior, eliminiati semintele si taiatile-le cubulete.Caliti.
Apoi adaugati laptele de nuca de cocos, lasati totul sa fiarbasi apoi adaugati marinada de creveti. Acoperiti si gatiti timp de 10 - 15 minute la foc mic. Verificati daca crevetii sunt gata.
Intr-un recipient, se toarna amidonul din cartofi apoi se toarna supa de creveți putin cate putin amestecand totul.
Se toarna acest amestec in cratita și se amesteca bine. Lasati crema sa se ingroase si opriti folcul. Adaugati patrunjelul proaspat si cepsoara. Amestecati.
Turnati crema de creveti in dovleac, apoi adaugati putin patrunjel si cepsoara taiata.
Gata!
Ingrediente Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Pentru dovleac :
1 dovelac mediu (3,5 kg)
1 1/2 ceapa
3 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
Sare
Piper
Pentru marinada crevetilor :
700 gr creveti cruzi decorticati
suc de 1 lime
2 linguri de ulei de masline
1lingurita de sare
1 lingurita de piper
Pentru crema :
200 ml supa de creveti
1 ingura amidon din cartofi
2 lingura ulei de masline
1/2 ceapa
2 catei de usturoi
3 rosii de cojite
1/4 ardei rosu
200 ml lapte de cocos
200 gr de crema de branza
30 gr de cepsoara
30 gr de patrunjel