Dovleac umplut la cuptor
Daca sunteti obisnuit cu aroma dovleacului copt in cuptor, ne-am gandit sa va fortati papilele gustative sa experimenteze si alte gusturi. Tentant? Ne-am gandit sa inlocuim cartofii cu aroma dulce a dovleacului si sa o combinam cu bacon afumat, ceapa si branza Reblochon.
Instructiuni de preparare Dovleac umplut la cuptor
Scoateti semintele dovleacului, apoi, folosind o lingura, scobiti pe lungimea dovleacului. Pulpa scoasa, puneti-o in locul din care ati scos semintele (urmariti in video din subsolul acestei retete).
Se prajeste ceapa tocata intr-un pic de unt pana devine transparenta. Asezati baconul taiat cubulete de-a lungul scobiturii, apoi ceapa deasupra.
Taiati bucati de Reblochon si puneti-le peste ceapa.
Coaceti 45 minute la 190°C.
Gata!
Ingrediente Dovleac umplut la cuptor
1/2 dovleac placintar
100 gr bacon afumat
1 ceapa
120 gr Reblochon