Dovleac umplut la cuptor

Daca sunteti obisnuit cu aroma dovleacului copt in cuptor, ne-am gandit sa va fortati papilele gustative sa experimenteze si alte gusturi. Tentant? Ne-am gandit sa inlocuim cartofii cu aroma dulce a dovleacului si sa o combinam cu bacon afumat, ceapa si branza Reblochon.

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Dovleac umplut la cuptor

Scoateti semintele dovleacului, apoi, folosind o lingura, scobiti pe lungimea dovleacului. Pulpa scoasa, puneti-o in locul din care ati scos semintele (urmariti in video din subsolul acestei retete).

Se prajeste ceapa tocata intr-un pic de unt pana devine transparenta. Asezati baconul taiat cubulete de-a lungul scobiturii, apoi ceapa deasupra.

Taiati bucati de Reblochon si puneti-le peste ceapa.

Coaceti 45 minute la 190°C.

Gata!

Ingrediente Dovleac umplut la cuptor

1/2 dovleac placintar

100 gr bacon afumat

1 ceapa

120 gr Reblochon

Categorii