Dovlecei cu piept de pui crocant la cuptor
O combinație simplă, dar foarte gustoasă!
Instructiuni de preparare Dovlecei cu piept de pui crocant la cuptor
Dovleceii se spală, se taie bastonașe lungi, se sărează și se lasă să transpire pe prosop de hârtie.
Cât asudă dovleceii spălăm pieptul de pui, apoi îl porționăm în fâșiuțe subțiri. Pregătim o maioneză din cele 2 gălbenușuri, muștar și ulei. Condimentăm bucățelele de pui cu sare și piper apoi le adăugăm în castronelul cu maioneză amestecând foarte bine. Tăvălim fâșiile de pui prin pesmet.
Revenim la dovlecei: stropim cu puțin ulei de măsline, presărăm ierburile și fulgii de chilli, apoi parmezanul.
Într-o tavă așezăm fâșiile de pui, în altă tavă pe cele de dovlecel (eu am folosit două tăvițe înguste, dar se pot pune împreună în aceeași tavă rezultatul fiind același). Dăm totul la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.
Ingrediente Dovlecei cu piept de pui crocant la cuptor
1 piept de pui
2 gălbenușuri
1 lingură muștar
150 g pesmet
2-3 linguri ulei
2 dovlecei
100 g parmezan
sare, piper, ierburi uscate (busuioc, măghiran, oregano, cimbru, rozmarin și pătrunjel)
fulgi de chilli