Dovlecei in crusta crocanta

Timp de preparare 59 ore si 59 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei in crusta crocanta

Dovleceii curatati de coaja se taie fasii si se sareaza. Indepartam apa lasata de ei cu ajutorul prosoapelor de hartie. Trecem fiecare fasie de dovlecel prin amestecul de iaurtul amestecat cu ulei de masline, ou si piper apoi il tavalim prin pesmetul amestecat cu telemeaua rasa. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit pana ce se rumenesc usor. Sosul l-am preparat astfel: smantana se amesteca cu ierburile provance, praf de usturoi, ghimbir macinat, piper sare. De preferat a se prepara cu o jumatate de ora inainte de a fi servit... sa aiba timp ca sa se intrepatrunda aromele. Se servesc atat calzi,cat si reci, alaturi de sosul de smantana

Ingrediente Dovlecei in crusta crocanta

2 dovlecei

2 oua

300 ml iaurt sau smantana

200 g pesmet alb

150 g telemea de vaci

3 lg ulei de masline

piper

sare

Sos:

200 ml smantana 12%grasime

2 lgt ierburi provance

1 lgt praf de usturoi

1/2 lgt ghimbir macinat

piper

sare

Categorii