Dovlecei la gratar

Reteta culinara Dovlecei la gratar din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Dovlecei la gratar

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei la gratar

 

Ce poate fi mai bun si mai usor de facut intr-o zi de vara decat o portie de dovlecei la gratar? Ii feliem, ii presaram cu sare, apoi, dupa ce s-au scurs ii prajim la gratar,Ii servim cu usturoi si putin ulei de masline,cu  sos tzatziki,  cu branza si rosii ori cu ce mai dorim noi.  

 

INGREDIENTE
2 dovlecei cat mai tineri 2-3 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline sare Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliel fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa se inmoaie si sa se rumeneasca usor. Scoatem dovleceii intr-un vas. Pisam usturoiul si il amestecam cu uleiul de masline. Turnam peste dovlecei si amestecam usor.

Ingrediente Dovlecei la gratar

2 dovlecei cat mai tineri

2-3 catei de usturoi

1 lingura ulei de masline

sare

Categorii