Dovlecei pane
Reteta culinara Dovlecei pane din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Dovlecei pane
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovlecei pane
Tare buni si foarte usor de pregatit.
INGREDIENTE
Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii.
Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30 minute.
Dupa ce ii scoatem din sita, ii punem pe niste servetele pentru a se absoarbe surplusul de apa.
Punem intr-o farfurie cateva linguri de faina, iar in alta batem ouale cu o furculita si putina sare.
Dam fiecare felie prin faina, apoi prin ou, dupa care le punem intr-o tigaie in care am pus ulei la incins.
Le prajim pe ambele parti, apoi le scoatem pe servetele pentru a se absoarbe uleiul in exces.
Le servim calde sau reci.
Noi le-am servit alaturi de un sos de iaurt cu usturoi si cu paine proaspat coapta in cuptor.
Ingrediente Dovlecei pane
un dovlecel mare
2-3 oua
cateva linguri de faina
sare
ulei pentru prajit