Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

 

Când începe sezonul dovleceilor, nu ratăm nicio ocazie să îi savurăm sub diferite forme. Astăzi vă prezentăm dovlecei pane, într-o crustă super crocantă, pe care i-am savurat alături de cel mai delicios sos de usturoi. Pentru acești Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți, sunt necesare ingredientele următoare: dovlecei, ouă, făină, fulgi de porumb, usturoi, ulei, zeamă de lămâie și lapte.      

Ingrediente Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți 1 dovlecel/zuchinni 2 ouă 100 g făină de grâu 100 g fulgi de porumb sare Sos de usturoi: 100 ml lapte 200 ml ulei 3 căței usturoi sare zeamă de la 1/2 lămâie În plus: ulei pentru prăjit

Cum se prepara acesti Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți:

 Într-un bol înalt, pune usturoiul, un praf de sare, laptele, uleiul și zeamă de lămâie. Pasează toate ingredientele cu ajutorul unui blender vertical. Pune sosul deoparte.

Curăță dovlecelul de capete și feliază-l subțire. 

Sparge cele două ouă într-un bol separat, adaugă un praf de sare și mixează bine.

Trece fiecare felie de dovlecel prin făină, ou bătut și fulgi de porumb și prăjește pe ambele părți, in ulei bine încins.

Scoate apoi pe o farfurie cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.

Servește dovleceii pane cu sosul de usturoi. Sunt absolut delicioși! 

Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.

Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.

Poftă bună!

Ingrediente Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Ingrediente Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

1 dovlecel/zuchinni

2 ouă

100 g făină de grâu

100 g fulgi de porumb

sare

Sos de usturoi:

100 ml lapte

200 ml ulei

3 căței usturoi

sare

zeamă de la 1/2 lămâie

În plus:

ulei pentru prăjit

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl