Dovlecei pane de post
Reteta culinara Dovlecei pane de post din categoria Mancaruri de post. Cum sa faci Dovlecei pane de post
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovlecei pane de post
Dovleceii pane sunt deliciosi chiar si in varianta de post, in special serviti cu sos de usturoi.
3 dovlecei sare si piper 3 cuburi de supa de legume, de casa 150 ml apă 150 gr faina 200 gr pesmet ulei de prajitMai întâi, spălați bine dovlecii pe piele și tăiați-i rondele. Se aseaza pe o tava sau blat si se presara cu sare. Se lasa asa pana se scoate din lichid, apoi se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante.
Intre timp, incalzeste cuburile de legume in putina apa, doar pentru a se dilua. Se adauga sare si piper si 3 linguri de faina. Se amestecă și rezultă o compoziție ca o ciulama.
Feliile de dovleac se trec prin faina si se introduc in aceasta compozitie.
Scoatem cu o furculita, trecem prin pesmet si rumenim in ulei incins. Întoarceți-l dintr-o parte în alta și îndepărtați-l pe prosoape absorbante.
Sunt foarte gustoase, mai ales calde, servite cu mujdei!
Ingrediente Dovlecei pane de post
3 dovlecei
sare si piper
3 cuburi supa de legume, de casa
150 ml apa
150 gr faina
200 gr pesmet
ulei pentru prajit