Dovlecei umpluți cu de toate

Reteta culinara Dovlecei umpluți cu de toate din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Dovlecei umpluți cu de toate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecei umpluți cu de toate

 

O astfel de rețetă de reciclare ce mai avem în frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția de rețete de suflet din Casa Dragonilor, nimic nu se aruncă totul este reciclat 😉

Dovlecel 1 bucată mare aprox. 400 g, Oua 4 bucati, Branza de vaci aprox. 300 g, brânză de burduf aprox. 300 g, Mozzarella aprox. 250 g, porumb fiert aprox. 200 g, ardei Kapia 1 bucată, Morcov aprox. 100 g, ceapa prajita aprox. 100 g, Carnati (salam cu ardei, carne cruda sarata, sau ce ai la frigider) aprox. 150 g, Mărar aprox. ½ racord, sare iodata, piper proaspat macinat, verdeata mediteraneana (oregano, busuioc, cimbru) 1 lingura, rosii 2 bucati, 1 lingura ulei de masline, parmezan ras cca. 50 g.

Dovlecelul se curata, apoi se taie in jumatate transversal, se curata de seminte, apoi se pun cele doua bucati intr-un vas termorezistent, se stropesc cu putin ulei de masline, se asezoneaza cu sare si ierburi si se fierbe cca. 10 minute la cuptorul preincalzit aprox. 200 g.

Între timp, pregătiți umplutura. Într-un castron adânc, puneți brânza de vaci, brânza de burduf, ceapa prăjită, ouăle, boabele de porumb scurse și amestecați până când ingredientele sunt combinate. Ardeiul si morcovii se spala, se curata si se toaca marunt, se taie felii subtiri dupa caz, apoi se adauga in crema de branza impreuna cu carnatii tocati marunt, se mesteca pana se incorporeaza toate ingredientele.

Scoateți dovleceii rumeniți ușor din cuptor și umpleți cu amestecul de mai sus până se apropie de bază.

Mozzarella si rosiile se taie felii, care se aseaza peste dovleceii umpluti, intercalati. Se presară cu parmezan ras, verdeață și puțin ulei de măsline, apoi se fierbe cca. 25 minute la foc mediu, aprox. 200 g.

 

Bafta si bafta!

Ingrediente Dovlecei umpluți cu de toate

Dovlecel 1 bucată mărișoară cca. 400 g, Ouă 4 bucăți, Brânză de vaci cca. 300 g, Brânză de burduf cca. 300 g, Mozzarella cca. 250 g, Porumb fiert cca. 200 g, Ardei kapia 1 bucată, Morcov cca. 100 g, Ceapă prăjită cca. 100 g, Mezeluri (salam cu ardei, mușchi sal-crud, sau ce aveți prin frigider) cca. 150 g, Mărar cca. ½ legătură, Sare iodată, Piper proaspăt măcinat, Verdețuri mediteraneene (oregano, busuioc, cimbrișor) 1 lingură, Roșii 2 bucăți, Ulei de măsline 1 lingură, Parmesan ras cca. 50 g.

Categorii