Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

 

Iată un preparat foarte ușor și plin de savoare pe baza de legume pe care îl pregătești foarte repede. Pentru acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingredientele: dovlecel, iaurt, usturoi, pătrunjel. 

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros: 1 dovlecel/zucchini 200 g iaurt grecesc 1 legătură pătrunjel verde 50 ml ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 cățel usturoi fulgi de chili sare

Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:

Toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul și pune într-un bol. Adaugă un praf de chilli, zeamă de lămâie, un praf de sare și ulei de măsline. Amestecă bine toată ingredientele.

Îndepărtează cotorul dovlecelului și taie-l în jumătăți, pe lungime. Crestează fiecare jumătate cu ajutorul unui cuțit. Unge cu puțin ulei de măsline și presară puțină sare.

Frige dovlecelul cu partea tăiată în jos, într-o tigaie bine încinsă. După ce s-a rumenit bine, întoarce și pe cealaltă parte și mai lasă un minut.

Pune câteva linguri de iaurt pe o farfurie, așază jumătățile de dovlecel fript și toarnă deasupra sosul de usturoi cu pătrunjel.

Servește imediat și bucură-te de un preparat ușor și savuros.

Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.

Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.

Poftă bună!

 

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:

1 dovlecel/zucchini

200 g iaurt grecesc

1 legătură pătrunjel verde

50 ml ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 cățel usturoi

fulgi de chili

sare

Categorii