Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

 

Iată un preparat foarte ușor și plin de savoare pe baza de legume pe care îl pregătești foarte repede. Pentru acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingredientele: dovlecel, iaurt, usturoi, pătrunjel. 

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros: 1 dovlecel/zucchini 200 g iaurt grecesc 1 legătură pătrunjel verde 50 ml ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 cățel usturoi fulgi de chili sare

Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:

Toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul și pune într-un bol. Adaugă un praf de chilli, zeamă de lămâie, un praf de sare și ulei de măsline. Amestecă bine toată ingredientele.

Îndepărtează cotorul dovlecelului și taie-l în jumătăți, pe lungime. Crestează fiecare jumătate cu ajutorul unui cuțit. Unge cu puțin ulei de măsline și presară puțină sare.

Frige dovlecelul cu partea tăiată în jos, într-o tigaie bine încinsă. După ce s-a rumenit bine, întoarce și pe cealaltă parte și mai lasă un minut.

Pune câteva linguri de iaurt pe o farfurie, așază jumătățile de dovlecel fript și toarnă deasupra sosul de usturoi cu pătrunjel.

Servește imediat și bucură-te de un preparat ușor și savuros.

Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.

Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.

Poftă bună!

 

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:

1 dovlecel/zucchini

200 g iaurt grecesc

1 legătură pătrunjel verde

50 ml ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 cățel usturoi

fulgi de chili

sare

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca