Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros
Iată un preparat foarte ușor și plin de savoare pe baza de legume pe care îl pregătești foarte repede. Pentru acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros, ai nevoie de următoarele ingredientele: dovlecel, iaurt, usturoi, pătrunjel.
Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros: 1 dovlecel/zucchini 200 g iaurt grecesc 1 legătură pătrunjel verde 50 ml ulei de măsline 1 lingură zeamă de lămâie 1 cățel usturoi fulgi de chili sareCum se prepara acest Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:
Toacă mărunt pătrunjelul și usturoiul și pune într-un bol. Adaugă un praf de chilli, zeamă de lămâie, un praf de sare și ulei de măsline. Amestecă bine toată ingredientele.
Îndepărtează cotorul dovlecelului și taie-l în jumătăți, pe lungime. Crestează fiecare jumătate cu ajutorul unui cuțit. Unge cu puțin ulei de măsline și presară puțină sare.
Frige dovlecelul cu partea tăiată în jos, într-o tigaie bine încinsă. După ce s-a rumenit bine, întoarce și pe cealaltă parte și mai lasă un minut.
Pune câteva linguri de iaurt pe o farfurie, așază jumătățile de dovlecel fript și toarnă deasupra sosul de usturoi cu pătrunjel.
Servește imediat și bucură-te de un preparat ușor și savuros.
Încearcă și rețeta de Chiftele de dovlecei cu parmezan și susan sau varianta de Dovlecei crocanți, o bunătate.
Îți recomandăm și rețeta de Clătite cu dovlecei.
Poftă bună!
Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros
Ingrediente Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros:
1 dovlecel/zucchini
200 g iaurt grecesc
1 legătură pătrunjel verde
50 ml ulei de măsline
1 lingură zeamă de lămâie
1 cățel usturoi
fulgi de chili
sare