Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez

Reteta culinara Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez din categoria Mancaruri cu carne. Specific Iordania. Cum sa faci Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez
Este o mancare specifica beduinilor, in care dovleceii se fierb in supa de iaurt solid. Se folosec dovleceii zucchini cei mai mici , sa nu depaseasca 6-7 cm lungime. Se serveste cu garnitura de orez fiert cu fidea.
Ingrediente Dovlecei zucchini umpluti cu carne de vita in supa de iaurt cu garnitura de orez
1.250 kg dovlecei zucchini foarte mici ( cca 20 de bucati)
Pentru umplutura
500gr carne de vita macinata
1 ceapa mare taiata marunt
1/2 cana seminte de pin("snobar")
5 linguri ulei
1 lingurita sare
2 lingurite condiment mixt: piper, cuisoare,coriandru,cardamom,scortisoara, nucsoara,foi de dafin,ghimbir
Pentru supa de iaurt Varianta 1 Supa de iaurt solid “Jameed”
2 bulgari de iaurt solid ( este si sarat deci nu trebuie adaugata sare)
apa fiarta dupa gust( cat dorim supa de sarata)Varianta 2
Supa de iaurt proaspat
4 cãni de iaurt
2 cãni de apã
2-3 linguriţe de fainã sau amidon de porumb-
6 catei de usturoi
2 linguri ulei
frunza de patrunjel verde sau coriandru verde
Garnitura de orez
3 pahare orez
3/4 pahar taitei marunti( fidea)
5 linguri ulei sau margarina de palmier
4 pahare apa
1 ½ lingurita sare