Dovlecel pane cu bere

Reteta culinara Dovlecel pane cu bere din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Dovlecel pane cu bere

Timp de preparare 15 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Dovlecel pane cu bere

 

,, Bunatati pentru Craciun "   Daca nu bem berea , atunci sa ... o mancam .Am incercat sa introduc berea in diverse preparate . De data aceasta am pus bere in aluatul pentru dovlecei

 

INGREDIENTE
1 dovlecel 1 pahar bere 2 oua 6-8 linguri faina alba sare piper ulei pentru prajit sos: smantana +1 catel usturoi+sare Dovlecelul se feliaza , nu foarte subtire .Sarati . Se bat cu telul doua oua , se adauga berea si sarea . Adaugati faina ,cate putin , amestecand . Trebuie sa obtineti un aluat putin mai gros decat cel de clatite . Se dau feliile de dovlecel prin faina alba si apoi prin aluatul cu bere . Prajiti dovlecelul astfel impanat in ulei incins , pe ambele parti . Se scote dovlecelul pane pe servetele de hartie , pentru a fi absorbit excesul de ulei . Se piseaza un catel de usturoi si se amesteca cu smantana si sare . Noi am servit dovlecelul pane , cald alaturi de smantana cu usturoi .

Pofta buna !!!

Ingrediente Dovlecel pane cu bere

1 dovlecel

1 pahar bere

2 oua

6-8 linguri faina alba

sare

piper

ulei pentru prajit

sos: smantana +1 catel usturoi+sare

Categorii