Dovleci din aluat dospit
Reteta culinara Dovleci din aluat dospit din categoria Prajituri. Cum sa faci Dovleci din aluat dospit
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Dovleci din aluat dospit
Cat am asteptat eu toamna…in primul rand pentru minunatii dovleci, pe care nu pot spune in cuvinte cat de mult ii iubesc! Credeti-ma, visez preparate cu dovleci inca din primavara, iar acum, ca le-a venit timpul, sunt in culmea fericirii! Si, inca un plus..Haloweenul este aproape, asa ca declar Saptamana Dovleacului la mine pe blog! Asta inseamna ca in urmatoarele zile, voi face postari cu si despre dovleac, poate va anim si pe voi sa preluati ideea mea! Veti vedea ca reteta este foarte simpla si usor de preparat, practic este un aluat de cozonac, in care am adaugat dovleac ras, dar gustul este unul deosebit, iar prezentarea…speciala si tomnatica, nu-i asa?
Ingrediente Dovleci din aluat dospit
Ingrediente:
400 g faina alba
200 g dovleac proaspat ras
50 g zahar
1 praf de sare
1 pliculet drojdie uscata (7 g)
putin extract de vanilie
2 oua (la temperatura camerei)
60 g un topit
150 ml lapte cald
miez de nuca, pentru format coditele dovlecilor
1 galbenus de ou, pentru uns dovlecii