Drob cu maruntaie de vitel si pui
Reteta culinara Drob cu maruntaie de vitel si pui din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Drob cu maruntaie de vitel si pui
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Drob cu maruntaie de vitel si pui
Rețete de Paște
750 g organe de vițel (plămâni și rinichi) 500 g ficat de pui 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 200 g marar si patrunjel 100 ml ulei 6 albusuri 2 oua 1 lingură plină de delicate făcute în casă sare piper 5 oua fierte Crustă 2 galbenusuri un vârf de cuțit de sare 2 linguri de faina putin lapte daca amestecul este prea grosMai întâi am fiert măruntaiele. Dupa ce au fiert, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am taiat cubulete mici. Apoi am curățat ceapa și usturoiul, le-am spălat și le-am tăiat în bucăți mici. Am procedat la fel cu verdeturile. Am incalzit uleiul, am pus ceapa, usturoiul si delicatesa si le-am calit bine, la final am adaugat verdeata si le-am lasat sa fiarba vreo 5-6 minute.
Intr-un bol am pus maruntaiele tocate marunt, am adaugat amestecul calit, am amestecat si adaptat cu sare si piper. Am adaugat albusurile si cele 2 oua si le-am incorporat bine. Am asezat compozitia in doua tavi, una tapetata cu hartie de copt si alta din aluminiu. Am pus prima data un strat de compozitie, am depus oua fierte si am acoperit cu inca un strat de compozitie. Pentru crusta am amestecat ouale cu sare, faina si lapte daca era nevoie. Am turnat amestecul de crusta peste compozitia drob. Am preincalzit cuptorul la 180 de grade, am bagat tava la cuptor (am pus cealalta tava la congelator si am mai dat-o alta data, si am facut prea mult), am lasat focul mediu si am copt cam 1 ora si 30 minute. Am scos tava din cuptor, am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am scos tamburul pe o farfurie.
Ingrediente Drob cu maruntaie de vitel si pui
750 g organe vitel ( plaman si rinichi )
500 g ficat pui
500 g ceapa verde
300 g usturoi verde
200 g marar si patrunjel
100 ml ulei
6 albusuri
2 oua
1 lingura plina cu delikat home made
sare
piper
5 oua fierte
Crusta
2 galbenusuri
un praf de sare
2 linguri faina
un pic de lapte daca e prea gros amestecul