Drob de post/vegetarian

Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post. Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post. Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Drob de post/vegetarian

Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata. Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.

Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.

Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena. Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat. Pofta mare! Pentru reteta detaliata vizitati: http://www.gatesteusor.ro/drob-de-post/ Pentru reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=svB8iM0oyXI

Ingrediente Drob de post/vegetarian

2 morcovi

4 cepe

1 telina

1 legatura ceapa verde

1 legatura usturoi verde

2 cartofi

200 gr de orez

2 legaturi de patrunjel

200 gr de masline

Piper dupa gust

1 lingurita de boia dulce

1 lingurita oregano

1 lingurita sare

50 gr de pesmet

Categorii