Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Drob din carne de pui imbracat in foietaj

Mod de preparare: După spălarea măruntaielor, fierbeți-le 20 de minute: ficatul într-o cratiță și pipetele și inimioarele împreună. Cand au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Fierbeți 2 ouă și lăsați-le să se răcească. Curatam cele 2 cepe si le calim, apoi punem tigaia deoparte. Dăm ficatul de pui, pipetele și inimile fierte prin mașina de tocat carne. Peste acestea adaugam ceapa calita, cele 7 oua, mararul tocat marunt; piper și delicat la gust. Curățați dovleceii, dați-i pe răzătoare și stoarceți sucul. Adăugați-l în amestec și amestecați bine.Ungeți o tavă de tort și puneți în ea hârtie de copt (puteți folosi o cratiță în loc de această tavă). Luam foaia de foietaj si o intindem cu aluatul de foietaj obtinand o foaie foarte subtire, pe care o punem peste hartia de copt din tava, lasand-o sa attarne peste marginile tavii. Peste foaia de foietaj se pune compozitia, cam la jumatatea tavii. Curățăm cele 2 ouă fierte și le punem deasupra compoziției în tavă, apoi umplem tava, lăsând-o goală cu două degete. Acoperiți aluatul cu aluatul de foietaj rămas afară din tavă și ungeți-l cu gălbenuș de ou. Se da tava la cuptor, la foc potrivit si se lasa la copt. Cand s-a rumenit il testam cu o scobitoarea si daca compozitia nu se lipeste de scobitori, scoatem tava din cuptor, lasand aluatul la racit in tava. După ce s-a răcit, Pofta mare!

Ingrediente Drob din carne de pui imbracat in foietaj

300 g ficat de pui

300 g pipote de pui

300 g inimi de curcan

1 foaie foietaj

75 g unt

9 ouă

piper şi delicat după gust

2 chite de mărar proaspăt

2 cepe mari

2 chite ceapă verde

2 căpăţâni usturoi.

Categorii

Chec - budincă cu dovlecei -  Gustos și sățios

Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios

Reteta culinara Chec - budincă cu dovlecei - Gustos și sățios din categoria Aperitive / Garnituri.

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

Reteta culinara Brânză feta cu roșii la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă din categoria Aperitive

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola - Cum se prepara Tortil

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

Reteta culinara Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa din cat

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

Reteta culinara Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară din categoria Aper

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie - Cum se prepara acest Quiche cu dovlecei - Varianta r

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

Reteta culinara Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide din categoria Aperitiv

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

Reteta culinara Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos din categoria Aperitive / Garni