Drob din carne de vita in crusta de bacon

Timp de preparare 2 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Drob din carne de vita in crusta de bacon

Carnea se spala si se fierbe pe jumatate intr-un vas cu apa cat sa o acopere si o lingurita de sare. Dupa ce s-a fiert, carnea se taie in bucati mici si se pune pe o tava. Ceapa si usturouiul se curata, se spala si se taie rondele. Se pun langa carne. Patrunjelul si mararul se spala, se taie marunt si se pun langa carne. In tava se adauga doua oua si doua albusuri, condimentele pentru drob, putin cimbru uscat si sare. Se amesteca totul si se mai adauga doua oua crude daca este necesar. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se unge o tava de cozonac cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt. Se asaza felii de bacon in tava, se pune jumatate din amestecul cu carne, apoi se pun ouale fierte (curatate de coaja). Se adauga restul de amestec cu carne, apoi se asaza jumatati de felii de bacon. Se introduce tava la cuptor pana cand carnea este bine patrunsa.

Ingrediente Drob din carne de vita in crusta de bacon

600 g ficat de vita

260 g plamani de vita

260 g carne de vita

250 g sunca de porc

apa pentru a fierbe carnea

sare

2 legaturi ceapa verde

1 legatura usturoi verde

1 legatura patrunjel

1 legatura marar

4 oua crude + 2 albusuri crude

1 plic de condimente pentru drob (20 g)

putin cimbru uscat

100 g bacon

5 oua fierte

Categorii