Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Timp de preparare o ora si 10 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Modul de preparare: Fierbem ficatul şi coasta de porc, le lăsăm să se răcească, apoi le dăm prin maşina de tocat carne. Tocăm ceapa, păstârnacul şi ardeiul gras foarte mărunt, iar morcovul şi ţelina le dăm pe răzătoarea mare. Punem orezul la fiert, punem ceapa la călit, adăugăm celelalte legume peste ceapă şi le călim câteva minute, punem carnea tocată deasupra şi adăugăm orezul, apoi lăsăm câteva minute pe foc, după care dăm la o parte pentru a se răci. După ce s-au răcit, amestecăm legumele cu ficatul de pui si coasta de porc date prin maşina de tocat carne, adăugăm carnea tocată, ouăle, verdeaţa tocată foarte mărunt, sarea (sau delicatul), piperul şi le amestecăm. Luăm o tavă, punem hârtie de copt în tavă, o ungem cu puţin ulei si turnăm din compoziţie, lăsând tava goală de două degete. Deasupra compoziţiei turnăm un ou bătut şi acoperin bine compiziţia dn tavă, apoi introducem tava la cuptor, la foc potrivit. Lăsăm să se coacă drobul până se rumeneşte, făcând testul cu sconitoarea pentru a vedea dacă e copt. Când e gata, scoatem tava din cuptor şi lăsăm drobul să se răcească în tavă. Poftă mare!

Ingrediente Drob din ficat de pui cu coastă de porc şi cxarne tocată de curcan

Ingrediente:

6 cepe

10 ouă pentru compoziţie şi 3 ouă pentru uns tava (mie mi-au ieşit 3 tăvi)

1 kg de ficat de pui

o jumătate kg. de coastă de porc

o jumătate kg. carne tocată de curcan

o chită mare de pătrunjel proaspăt

2 chite de mărar proaspăt

o ceşcuţă cu orez fiert

2 ardei graşi

1 ţelină mică

1 păstârnac

1 morcov mare

3-4 linguri cu ulei

sare şi piper după gust.

Categorii