Drob traditional de miel

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Ridicata

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Drob traditional de miel

Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit, nu au fost fierte, ci au fost calite in ulei de masline.Este o mare diferenta si va indemn sa incercati macar o singura data sa incercati sa faceti drobul in felul acesta. Organele proaspete de la un miel, se spala si se curata. Prapurele se spala in mai multe ape. Inima si rinichii se taie in doua, se spala bine si se lasa in apa rece pentru 30-50 minute. Se scurg bine de apa si se taie cubulete. Se pune o tigaie mare cu ulei de masline la incins(eu am folosit un wok). La foc iute se calesc prima oara inima si rinichii. #-4 minute fara capac, apoi alte 3-4 minute cu capacul pus. Intre timp am taiat restul organelor de la miel tot in cubulete/ Le-am adaugat in tigaie si am calit totul la foc iute 5-6 minute. Ceapa si usturoiul se taie rondele, se adauga peste organele calite. Se Amesteca si se lasa totul pe foc 3-4 minute. Compozitia astfel calita se pune intr-un castron incapator si se lasa sa se raceasca. Alegem putina carne de miel pentru acest drob. Nu e necesar sa fie pulpa, pot sa fie bucati de carne care nu va place sa le folositi la friptura. Se toaca carnea prin masina de tocat si se caleste 5 minute in tigaie, la foc iute cu putina apa sau vin alb. Se adauga carnea peste organele din castron. Dupa racire se adauga ouale, verdeata tocata fin, pesmetul panko, sare si piper. Se amesteca bine toate ingredientele si se gusta pentru o ulterioara asezonare. Se alege un vas termorezistent, se unge cu putin ulei si se pune astfel incat sa tapetez cu el interiorul formei si sa mai si atarne peste marginile ei.Se adauga compozitia de drob, am nivelat totul si am tras deasupra marginile de prapure care atarnau peste pereti. Optional se pot pune in interiorul drobului oua fierte. Eu am ales sa nu pun oua pentru ca oricum servim drobul cu oua rosii. Se da tava cu drob la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-50 minute. Sfat: nu se scaote drobul fierbinte din tava. Se lasa sa se raceasca pentru ca exista riscul sa se rupa in momentul in care il scoateti din tava. De preferat se da la frigider peste noapte...sa va fie de folos!!!

Ingrediente Drob traditional de miel

600 -700 gr organe de miel

2 legaturi ceapa verde

1 legatura usturoi verde

verdeata(usturoi

marar

leurda)

3-4 linguri pesmet panko sau 1-2 felii de paine

sare si piper dupa gust

4 oua

100-150 gr carne de miel

50 ml ulei de masline

In plus: oua fierte(optional)

prapure de miel

Categorii