Dulce cu curmale

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine o compozitie cremoasa. Se ia de pe foc si se adauga mirodeniile si putin cocos macinat si orezul umflat pana se cuprinde tot si compozitia este omogena. Pe o tava, se pune hartia de copt si se unge foarte putin cu ulei si se intinde compozitia cu curmale, dandu-i o forma egala din toate partile- ca o nuga. Se lasa sa se raceasca si se taie romburi sau cum doriti si se presara cocos deasupra. Este un dulce gustos si sanatos.

Ingrediente Dulce cu curmale

500 gr de curmale taiate fara samburi

1/2-3/4 pahar zahar-depinde cat de dulce vrei sa fie

100 gr de margarina

200 gr de orez umflat

1 pahar fulgi de coco

esenta de vanilie sau rom dupa dorinta

Categorii